utorak, 6. lipnja 2017.

Pretporez kod financijskog leasinga

Pretporez kod financijskog leasinga Postavljen je upit o poreznom tretmanu poslova financijskog leasinga i aktivnih. U svezi s upitom gospodina "A" o mogućnosti odbitka ukupnog pretporeza za teretno vozilo kupljeno putem financijskog leasinga od društva "B" iz Zagreba. Razlika između operativnog i financijskog leasinga.

Pretporez kod financijskog leasinga
Posao leasinga je pravni posao u kojem davatelj leasinga pribavlja objekt leasinga na način. Financijski leasing je moderan način financiranja koji je namjenjen prije svega. PDV moguće iskoristiti kao pretporez. Obzirom da leasing društvo takav ugovor treba klasificirati kao financijski leasing.
Pretporez kod financijskog leasinga
Obračun podjele pretporeza kod leasing društava – prodaja putem operativnog ili financijskog leasinga ulazi u oporezivi promet.


Računovodstveni aspekti financijskog leasinga kod najmoprimca. E sad, nije nam jasno kada možemo koristiti PDV kao pretporez? Kod financijskog leasinga svi značajni rizici i koristi povezani s vlasništvom. Ukidanje prava na odbitak pretporeza na nabavku automobila. Dakle, prilikom nabavke vozila putem Financijskog leasinga vaš će realni. Kod promjene uvjeta mjerodavnih za odbitak pretporeza iz članka.


Najvažnije vrste leasinga su financijski i operativni. Postoje dvije vrste leasinga, operativni i financijski leasing.

Pretporez kod financijskog leasinga
Poslovni (operativni) leasing – najam osim financijskog najma. PDV sadržan u leasing rati koristi kao pretporez. Ono što ga čini posebnim jest brza obrada podataka. Nudimo vam dva rješenja za financiranje kupnje: financijski leasing i kredit. PDV je moguće knjižiti kao pretporez ukoliko je predmet financiranja lako.


Budući sa kod financijskog leasinga leasing društvo zadržava samo pravno. Sigurni smo da vas zanima kada ćete i kako odbiti pretporez i ostvariti. Kupujete li ili prodajete poslovni prostor, proizvodni pogon ili skladište, na pravom ste mjestu. PDV obrazac, preduvjet za ispravak pretporeza – 2. Izlazak iz sustava PDV-a i obveze ispravka iskorištenog pretporeza – Ulazak u. PDV se priznaje kao pretporez - FL uz R-1, leasing je za bilancu neutralna. Odbitak ukupnog pretporeza za teretno vozilo kupljeno putem financijskog leasinga.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.