četvrtak, 8. lipnja 2017.

Valuta plaćanja u mađarskoj

Valuta plaćanja u mađarskoj Unesite iznos koji treba pretvoriti u okvir s lijeve strane Euro. Hrvatska valuta kuna, u Australiji je to australski dolar, u Ujedinjenom Kraljevstvu britanska. Zlot je službeno sredstvo plaćanja u Poljskoj.

Valuta plaćanja u mađarskoj
Budimpešta je među najpovoljnijima gradovima kada je u pitanju. Mađarska forinta je službena valuta u Mađarskoj. Besplatne online valuta pretvorbe na temelju tečajnih razlika.


U dogovoru s EU-om euro se kao nacionalna valuta koristi u Andori, Monaku, San Marinu i Vatikanskom Gradu.

Valuta plaćanja u mađarskoj
Službena valuta u Mađarskoj je forinta (HUF), a tečaj forinte u odnosu. Forinte u eure možete preračunati koristeći naš kalkulator valuta. Forinta je ostala kao samostalna valuta u vrijeme Austro-Ugarskog carstva od 1857. U drugom su stupcu većinom nazivi valuta prema Uputi Hrvatske narodne banke. Kod banke možete zameniti samo one valute koje su izlistane u njenoj kursnoj listi. Po standardu ISO 4217 oznaka je HUF, a šifra 348, dok je u mađarskom jeziku oznaka Ft. Euro (simbol: €) je ime jedinstvene europske valute koja je u uporabi od 1. Osim u ovim državama, euro se kao službeno sredstvo plaćanja koristi još i Crnoj.


Valuta je riječ talijanskog porijekla koja označava novčanu jedinicu neke zemlje (sredstvo plaćanja u toj zemlji). U cene restorana u Mađarskoj obično nije uključena naknada za uslugu, zbog. Znam da imaju svoju forintu, ali mogu li se koristiti euri u plaćanju? A koja se koristi valuta u Mađarskoj? Ako idete u Budimpeštu obavezno ponesite forinte, jer je plaćanje u eurima skuplje! U Mađarskoj živi 9,8 milijuna stanovnika, od čega 1,8 milijuna stanovnika. Ja prije svakog odlaska u Mađarsku kupim forinte ovdje u Zagrebu.


Konvertibilnu marku može se koristiti za plaćanje samo u Bosni i Hercegovini.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.