ponedjeljak, 24. srpnja 2017.

Bicikl iz prošlosti

Bicikl iz prošlosti Ovaj stroj je prvi stroj u povijesti koji je nazvan bicikl (“dva kotača”). Dok spajate lepo i korisno, jer pretpostavljam da uživate dok vozite bicikl, iza sebe ne ostavljate trag dima. Bicikl – vozilo prošlosti i budućnosti. U nekim povijesnim knjigama ćete pronaći tvrdnje kako su Francuzi Pierre Lallementom i Ernest Michaux izumili prvi bicikl 1860-tih. Od nekadašnjeg „velocipeda“ do bicikla na sklapanje, do najnovijih modela, sve to se može vidjeti na izložbu posvećenoj samo biciklima, u Muzeju za rad. Prvi bicikl bila je naprava na dva kotača koju je vozač pokretao jašući i. Amfibijski bicikl (Pariz, 1932.) neobicni-izumi10.

Bicikl iz prošlosti
Dječija kolica sa ugrađenim radio prijemnikom (SAD, 1921.) neobicni-izumi11. Ovo su 26 ludih i smešnih pronalazaka iz prošlosti.


Preporučujemo: 20 Neobičnih izuma iz prošlosti. Najstariji sačuvani dokument u kojem se govori o biciklu, sadržan je u Atlantskom kodeksu Leonarda da Vinčija. Najpoznatiji cikloturist iz prošlosti Hrvatske je Ferdo Budicki. Neobični bicikl koji se može voziti i po zemlji i po vodi, a može i da nosi. I Kratki se sa svom samačkom energijom dao na posao da što prije ispuni tu groznu prazninu u životu banovdarske. I doista, oni su nekakav ostatak prošlosti. Nekada su ljudi, to svatko zna, mnogo više vozili bicikle nego danas, u ono doba kad nije bilo toliko automobila.


Bicikl iz prošlosti
Krađa bicikla je stvar prošlosti uz pametnu pedalu. I običan rog bicikl tražio je odricanje, štednju. Tog prvog dana Marko nije imao previše slobodnog vremena za ovakva prebiranja po prošlosti i naslađivanje. Dva kotača na biciklu mogu biti viđena kao slika vremena, odnosno čovjeka između prošlosti i budućnosti. Brojne biciklističke staze svjedoče upravo o važnosti bicikla, kako u prošlosti, tako i danas. Nekad su horde Varaždinaca svakodnevno jurile gradskim ulicama. Uvjereni smo da bi takve prometne gužve postale stvar prošlosti kada bi svi vozili bicikle umjesto automobila.


No nisu ni bicikli savršeni - kradu. Pokazaćemo vam više primera kako možete nacrtati bicikl po principu korak po. Italijanski izumitelji su se postarali da ovaj problem postane prošlost i izumili. Njegova jednostavna konstrukcija i široka.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.