petak, 7. srpnja 2017.

Karpačo od tune

Karpačo od tune Tko voli sushi na hrvatski nacin, neka proba, mi se davimo u ovom. Carpaccio se može raditi od mnogo vrsta ribe, kao što je na primjer grdobina. Doduše, europskom nepcu će se više svidjeti carpaccio od žutoperajne tune. Recept sa slikom za carpaccio od tune koji se poslužuje sa maslinovom uljem, acetom balsamicom i parmezanom. Svježi fileti tune se tanko narežu i dodaju. Radi se o tanko narezanim komadićima koji se poslužuju kao. Sanja Tamburić , 04 Tuna je izuzetno zdrava riba, i može se jesti potpuno sirova.

Karpačo od tune
Umjesto klasičnog carpaccia od bifteka.


Iako je carpaccio izvorno od sirove zamrznute junetine odnosno govedine. Na preljev složite tanko narezane ploške tune, a na njih naribajte svježi hren. Prvi put sam probala ovo jelo u jednom restoranu u Makarskoj, spremao ga je Dražen, tada za mene nepoznat momak, a danas bi se usudila. Bilo da je carpaccio mesni ili riblji mogla bih ga jesti svaki dan za. Može se praviti od mesa i od ribe, a mi vam danas donosimo recept za carpaccio od tune. Carpaccio je samo još jedno u nizu jela koje se priprema od sirovih. Od kad je more počelo da zapljuskuje i gradove duboko na kontuinentu, doplivale su tune.


Eto, tako smo postali Mediteran, a momcima pružili.

Karpačo od tune
Zato (ribo)lov na tune ni za ljudi z občutljivim želodcem. Tunin karpačo je delikatesna hladna predjed, h kateri ponudimo opečene kruhke. Sastojci: Celer, zuti limun, maslinovo ulje , so, biber, tuna srednje velicine. Priprema: Celer iseci, izrendati koru limuna, dodati maslinovo ulje. Danas radimo dva brza jela od brancina.


Neću ih pripremiti na klasičan način, već ćemo se malo okrenuti prema dalekom istoku", rekao je.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.