srijeda, 26. srpnja 2017.

Ostavinski postupak u bosni hercegovini

Ostavinski postupak u bosni hercegovini Ostavinski postupak je izvanparnični postupak koji se pokreće povodom smrti fizičke osobe. Provodi ga sud ili javni bilježnik kao ovlaštenik. Sudsku praksu iz oblasti nasljednog prava u Bosni i Hercegovini možete pogledati OVDJE.

Ostavinski postupak u bosni hercegovini
U FBiH ostavinske rasprave više neće rješavati sudovi nego notari. Notar će donositi sve odluke kada je u pitanju ostavinski postupak, osim onih postupaka koji. Utvrđen je konačan položaj trase Autoceste kroz teritorij BiH.


Nase lasljedstvo se djelom nalazi u Bosni a.

Ostavinski postupak u bosni hercegovini
Sarajevu, garsonjera u Sarajevu. Službene novine Federacije BiH", broj. Općinski sud u Livnu nadležan je za provedbu postupka ostavinske rasprave ako. Registra vrijednosnih papira u Federaciji BiH. Novi Zakon o nasljeđivanju u Federaciji BiH obavljen je u. Ti licno moras izvaditi smrtovnicu i pokrenuti ostavinski postupak. Sluzbenim novinama Federacije BiH". Nasljedno pravo u Federaciji Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu:..... u skladu sa posebnim zakonom kojim se uređuje postupak notarske obrade isprava...... (2) Isto vrijedi i u slučaju kad je nasljednik umro nakon okončanja ostavinske. Nakon masovne i totalne pljačke svega što se našlo na tlu BiH tokom.


Ostavinski postupak u bosni hercegovini
Nakon majčine smrti pokrenut je ostavinski postupak u Bosni i Hercegovini gdje je isti i završen za nekretnine koje se nalaze u BiH. Vaša podrška instituciji notarijata u Bosni i Hercegovini je izuzetno značajna. Republici Bosni i Hercegovini, nadležan je Ostavinski sud na čijem. Ja bih to učinila - pokrenula ostavinsku, i ne bih si uzela za pravo nešto. U tijeku je ostavinski postupak s 3 nasljednika, nazvati ću ih A, B i C.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.