nedjelja, 2. srpnja 2017.

Spajanje prekidača shema

Spajanje prekidača shema Omogućava uključivanje i isključivanje trošila sa dva prekidača. Shema spajanja dva izmjenična i jednog križnog prekidača: Ako želimo s. Električne instalacije u kuhinji DRUGI DIO.

Spajanje prekidača shema
Sema uredjaja za automatsko gasenje svetla u zgradi - Duration: 1:13. Način spajanja jednopolnog prekidača je krajnje jednostavan kao što je prikazano na šemi. Kao sto ste verovatno i predpostavili nas zanima Montazna sema veze - to. Postavi semu sa spajanje fluo cevi, mnogi ne znaju kako se spaja za razliku od prekidaca ;).
Spajanje prekidača shema
Svjetlo bi se trebalo paliti i gasiti na oba mjesta. U prilogu dajem električnu shemu spoja izmjeničnih sklopki.


Sa sheme zakljucujem da do prvog izmenicnog prekidaca dovodim dvozilni kabl (2x1.5), zatim izmedju. Na slici 28 su date sheme spajanja jednopolnog prekidača i sijalice. Molio bih dobru dušu da pošalje na binse ili meni na mail (domena je net4u) shemu spajanja izmjeničnih šaltera za rasvjetu. Od postojeceg prekidaca (koga menjam u naizmenicni) sprovedem 3x1. Za shemu koju sam postavio i kako treba da radim? Ko sto naslov kaze,jel moze neko da mi nacrta semu za 2 sijalice koje ce da idu sa jednim kablom i sa duplim prekidacem,kako bih mogo da ih. Tu žicu (plava) kačiš na srednji kontakt jednog prekidača.

Spajanje prekidača shema
Vježba 3: Instalacija strujnog kola sijalice, jednopolnog prekidača i utičnice.


Trenutno, najčešće izlazni blokovi nekoliko jedinica ili blok utičnica i prekidača. Za trofazne utičnice u kuhinji, takva shema može biti jednostavno. Tipkalo je, uputimo neupućene, vrsta prekidača koje se nakon pritiska „vraća“ u početni položaj, poput npr. Spojna šema identična je šemi spajanja timera. SERIJSKI PREKIDAČ (P7 na slici 4) ustvari su dva prekidača u jednom kućištu.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.