četvrtak, 20. srpnja 2017.

Zujanje kod okretanja volana

Zujanje kod okretanja volana Nakon 3-4 mjeseca pumpa zuji dok motam. Ležaj amortizera ili vanjski homokinetički? Spremljeno u privremenu memorijuSličnoPrevedi ovu stranicu18.

Zujanje kod okretanja volana
EPS sistemima, ali kod mene je hidraulika u pitanju. Puštaju gumice na letvi volana i troši oko 2dcl ulja na 100km). Oznaka: servo, stranica 2 - Magazin - Auti. Trebam li samo nadoliti ulje ili moram otići u.
Zujanje kod okretanja volana
Nikada ranije mi se nije culo "zujanje" servo pumpe, i odmah nakon.


Servo pumpa 159jtdm 16v,200814 objava11 srp 2013Dotrajala servo. Sto se tice ovog da se nekima cuje zujanje kada smotaju pun, to je normalno, barem koliko ja znam, na svakom. Culo se zujanje kada se okrece volan i kljuca ulje u posudi za servo. Prije godinu dvije sam mogao skoro prstom okretati volan, jako lagano. Danas sam montirao nove gume i napravio s njima oko 100Km no kada okrećem volan na lijevo sada se osjeti izraženo brujanje na volanu i. Napuniš ulje okraneš volan lijevo do kraja pa desno (ili obratno nije bitno). Pa cudno mi je sto se cuje pumpa bas onako zuji a ulja ima. Alfa 159 letva volana, ulje i posuda za servo.

Zujanje kod okretanja volana
Znači pumpa zuji čim upalim vozilo a ne motam volanom.


Ako od neuobičajenih zvukova izuzmemo lupanja i vibracije, mjesta zujanja su alternator, pumpa vode, hidraulična pumpa volana, natezač. Meni se čuje zujanje samo kad smotam do kraja lijevo ili desno, al se ne. To sto se cuje kada smotate do kraja je by-pass serva volana i to je. Daklem servo je neka vrsta hidraulike koja pomaže kod okretanja kotača? Skoro sam primetio da mi volan cudno nekako zuji pri okretanju. Ne mogu tacno da definisem zvuk ali se cuje i definitivno zuiji (zavija) na.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.