srijeda, 23. kolovoza 2017.

Pdv u hrvatskoj 2017

Pdv u hrvatskoj 2017 Izmjenama Zakona o PDV-u nije se diralo u najnižu stopu od 5 posto. Naime, Hrvatska je u pregovorima za ulazak u EU osigurala prijelazno. Najznačajnije predložene promjene od 1.

Pdv u hrvatskoj 2017
Video: Dnevnik Nove TV) Građane od 1. Ove izmjene u sustavu PDV-a mogle bi dovesti do poskupljenja. PDV se obračunava i plaća po sniženoj stopi 13% na isporuke sljedećih dobara i usluga: a) usluge smještaja ili smještaja s. Tako se u ugostiteljstvu stopa PDV-a od 13 % od 1. Prvi potezi Plaće rastu od nove godine, PDV od 6, 12 i 24% u drugoj. Od ove godine, uz hrvatske državljane, javnim će bilježnikom u Hrvatskoj moći biti. Prva promjena počela bi odmah od siječnja 2017. Prve plaće u mjesecu siječnju, neovisno o tome što su zarađene u mjesecu prosincu, također se trebaju.


Donesen je u cijelosti novi zakon (ne samo izmjene i dopune), pa ima i više. Porezna reforma 2017 - Obracun place. Novosti koje donosi porezna reforma za 2017. Očekuje se da će promjene u sustavu PDV-a biti implementirane u dvije faze:. S obzirom da 98% hrvatskog gospodarstva čine mikro i mali. Prvi se put u Hrvatskoj uvodi mogućnost utvrđivanja obveze poreza na. PDV-u kojima se uvodi pravo na 50 posto pretporeza iskazanog na. Novim zakonom o PDV-u propisane su promjene stope PDV-a samo za određene grupe roba i. Izmjene poreznih zakona koji se primjenjuju od 1. Povećanje praga za ulazak u sustav PDV-a na iznos od 300.


Trenutno Hrvatska ima jednu od najvećih općih stopa PDV-a u. Na prvoj sjednici nove Vlade Republike Hrvatske predstavljena je Reforma. Najavljene promjene u sustavu PDV-a za cilj bi imale smanjenje. Podsjetimo, u Hrvatskoj se stopa PDV-a od 13 % primjenjuje, kako u.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.