subota, 12. kolovoza 2017.

Polikromatska svjetlost

Polikromatska svjetlost Fotometrija je dio optike koja se bavi svojstvima i mjerenjem izvora svjetlosti. Polikromatska svjetlost se sastoji od nekoliko određenih valnih duljina, a te se. Osjet boje rezultat je mješavine zračenja više različitih frekvencija (polikromatska svjetlost), a ne samo zračenja jedne frekvencije (monokromatska svjetlost).

Polikromatska svjetlost
Povratak na popis lekcija - fizika 8. Video; Tekst lekcije; Zapamti; Ponovi; Doznaj više; Kviz; Forum. Optika može biti: GEOMETRIJSKA – proučava svjetlost na osnovu iskustva. Koja je brzina svjetlosti, kako ju definiramo i što se može gibati tom brzinom?


Polikromatska svjetlost
Kut devijacije, f, je onaj kut koji izlazna zraka iz prizme zatvara s upadnom zrakom. Kada polikromatska svjetlost upada na prizmu dolazi do rasapa ili. Svjetlost može biti: POLIKROMATSKA – sastoji se od više valnih. To je uređaj kojim mogu raditi i profesionalno educirani kozmetičari. U radu se koristi polikromatska svjetlost, široki spektar valnih duljina koje. Kada polikromatska ( bijela ) svjetlost upada na prizmu dolazi do rasapa ili disperzije, jer kut loma zraka ovisi o njihovoj valnoj duljini. Ti zakoni ne govore o prirodi svjetlosti, oni su samo odlična aproksimacija.


Objasniti kut devijacije i kut minimalne devijacije. Monokromatska i polikromatska svjetlost.

Polikromatska svjetlost
Lom pojedinih valnih duljina vidljive. Na slici S1 i S2 su izvori koherentne svjetlosti valne duljine 400nm. Youngovim ureĎajem ako je upotrijebljena polikromatska svjetlost. To je polarizirana, polikromatska i nekoherentna svjetlost niske energije i upravo zahvaljujući navedenim svojstvima djeluje biostimulativno na staničnoj razini.


Disperzija bijele svjetlosti nakon prolaska kroz optičku prizmu.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.