četvrtak, 10. kolovoza 2017.

Postupak vakumiranja klime

Postupak vakumiranja klime Nakon završetka spajanja unutrašnje jedinice sa spoljnim bakarnim cevima, naredni korak je vakumiranje sistema, pomoću vakuum. POVEZIVANJE I VAKUMIRANJE KLIME FUJITSU DC. Vakumiranje je vazna operacija prilikom montiranja klime.

Postupak vakumiranja klime
To sto negde radi bez ovog postupka, nije nikakvo merilo da tako treba da se radi. Pod pojmom vakumiranje se podrazumijeva izvlačenje zraka iz sistema da bi. Saveti vezani za održavanje klima uređaja. UPUTE ZA POSTAVLJANJE I SPAJANJE BOJLERA KOMBI-KLIMA UREðAJA.


Postupak vakumiranja klime
Podešavanje i provjera regulacijske opreme: 22. Hlađenje se može postići različitim postupcima a najčešće je u upotrebi proces. Klima uređaj po nekad može da radi i ako se ne izvrši vakumiranje što neki. Tokom rada klima ureñaja na niskoj vanjskoj temperaturi, svakako slijedite upute. Vršiti vakumiranje duže od 15 minuta). Osnovni zadatak klima- uređaja je da utiče na klimatske uslove, koji se po potrebi.


Mogućnosti klima uređaja su: grijanje, hlađenje, pročišćavanje, odvlaživanje, ventilacija. Sam postupak demontaže, čišćenja i ponovnog spajanja s vanjskom. Veoma je važno navesti kod servisiranja klima sistema proces vakumiranja i promjene ulja u kompresoru klime.

Postupak vakumiranja klime
U redovan servis auto klime spada čišćenje ventilacijskih kanala, antibakterijsko. Zamijena filtera sušača; Recikliranje plina i vakumiranje sistema za klimu. Točkasta linija pokazuje postupak paralelnog vakumiranja sa obje strane. Postupak je relativno brz i financijski bezbolan.


Autoservisu Jaković; Redovne cijene možete pregledati. Pri tom za inverter klime uglavnom traže više para. Ako klima sustav nije rodovito i odgovarajuće održavan. Ako je postupak pravilno proveden, dezinfekcija sondom i brizgaljkom daje odlične rezultate. VRŠIMO POPRAVAK I SERVIS VAŠIH POSTOJEĆIH KLIMA UREĐAJA. Raznovrsne ponude - Izmjena ulja u sistemu klime, pregled filtera + obnova plina u. Kontaktirao sam i pitam koliko košta punjenje klime,mjenjanje ulja u. Jel ima netko savjet oko neke dobre klime?


Klime ti se MORAJU vakumirati ako je instalacija duža od 5 metara! Montaža klima uređaja odnosno ugradnja.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.