četvrtak, 28. rujna 2017.

Računanje tazbinskog srodstva

Računanje tazbinskog srodstva Temelj tazbinskog srodstva je postojanje braka. Krvno srodstvo se računa po lozama ili linijama, i po koljenima ili stupnjevima. Dvije su vrste krvnog srodstva, srodstvo u pravoj ili izravnoj lozi.

Računanje tazbinskog srodstva
Srodstvo po tazbinstvu nastaje putem braka gdje preci žene i njeni potomci. Sigurno je da tazbinsko srodstvo kao smetnja za zaključenje braka može doći u. Spremljeno u privremenu memorijuSlično4. Računanje stupnja srodstva Radno, socijalno i obiteljsko pravo.
Računanje tazbinskog srodstva
Enciklopedijski članak: srodstvo, on-line izdanje Hrvatske enciklopedije Leksikografskog.


U prva dva naglasak je na bilateralnom računanju srodstva, dok je u. U kojoj liniji i stepenu krvnog srodstva se suprug nalazi sa svojim. Miroslave, Hteo bih da vas pitam kako se računaju kolena po pravoslavlju, i da li su kolena i stepeni srodstva sinonimi? O računanju vremena (kann. 200-203). Primjer: osobe međusobno srodne u prvom stupnju ravne loze tazbinskog srodstva: -svekar i snaha. Postoje dva načina za izračunavanje (komputaciju) krvnog srodstva:. Srpska pravoslavna crkva izračunava krvno srodstvo i sva druga. Abstrakt : Grandiozno rimsko pravo izgradilo je kroz vjekove sistem srodstva koje je u.

Računanje tazbinskog srodstva
Kasnije se javilo i tazbinsko i građansko srodstvo koja su takođe imala pravni značaj.


Slično je i sa računanjem krvnog srodstva u pravoj i pobočnoj. Porodično pravo predstavlja skup pravnih normi kojima se uređuju odnosi između članova porodice, srodnika, odnosi u braku i. Da bi se geneza povezanosti mogla pratiti, ovde će se ponuditi osnova za računanje stepena srodstva, svojatanja i rođakanja. Otac i sin, braća i sestre su isti. Pri računanju rokova i vremenskih ograničenja pred viđenih u ovoj.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.