četvrtak, 14. rujna 2017.

Sredstva za gašenje požara

Sredstva za gašenje požara Sredstva za gašenje požara su ona sredstva, odnosno tvari, kojima možemo prekinuti proces gorenja rashlađivanjem, ugušivanjem, izoliranjem, aktikatalitički ili. Teorija gorenja i gašenja, svojstva sredstava za gašenje požara. Na tom načelu temelje se metode gašenja požara. Sredstva za gašenje su tvari koje unosimo u proces gorenja koje imaju svojstvo odstranjivanja jednog ili više uvijeta potrebnih za gorenje. Proces u kojemu se pomoću sredstva za gašenje iz požara oduzima jedan ili više uvjeta potrebnih za gorenje. Sredstvo za gašenje - kemijske tvari kojima se. Faze požara: početni požar, razbuktali požar i faza zgarišta.


Sredstva za gašenje požara
Za gašenje se koriste sredstva poput vode, pijeska, određenih vrsti praha, pjene i haloni. Uplašivši se da će ubrzo potrošiti sve sredstvo za gašenje, pekar je povukao. Vatrogasci primjenjuju to pravilo u slučaju šumskih požara i požara niskog. Aparati za gašenje često sadrže sredstvo za gašenje koje je predviđeno za gašenje više klasa požara. Uporaba neprikladnih sredstava za gašenje požara. Za pravilno i efikasno gašenje početnih požara, treba znati šta gori i kojim.


U tabeli je prikazana odgovarajuća sredstva za gašenje požara za. Seminar omogućava da se pripremite za susret sa novim tehnologijama u radu i sredstvima za gašenje.

Sredstva za gašenje požara
Suvi prah se može koristiti za gašenje svih vrsta požara. Njegova efikasnost zavisi od fizičkih i hemijskih svojstava praha, odnosno od pravog izbora vrste praha. Obzirom na razvoj novih tehnologija, neophodno je da se u okviru ovih tehnologija prati i ponašanje novih materija i materijala koji se sa njima javljaju. To je učinkovito sredstvo za gašenje požara klase »A«, »B« i »C« u svom domu, vrtu, kod kampiranja, u automobilu, itd. U ovom delu predavanja biće reči o najpogodnijim materijama za gašenje požara, kroz praktične savete kako ono što vas okružuje.


Toplinski javljači požara, njihova podjela i kratki opis rada? Osnovni dijelovi cijevnog vatrodojavnog sustava i njegov rad? U području protupožarne zaštite, kao bitnom dijelu gospodarstva, primjena plinovitih sredstva za gašenje požara prije svega se odnosi na ekološki faktor.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.