srijeda, 13. rujna 2017.

Zakon o obveznim odnosima zastara

Zakon o obveznim odnosima zastara Zakon o obveznim odnosima - pročišćeni tekst zakona. Ako zastara ne teče ili je prekinuta prema jednom dužniku, ona teče za ostale solidarne dužnike i. Prema Zakonu o obveznim odnosima zastara za povremena davanja, među kojima su i računi za komunalne usluge, nastupa tri godine od. U članku dajemo prikaz pojedinih rokova zastare naplate potraživanja. Zakona o obveznim odnosima propisan je opći zastarni rok u trajanju. ZASTARA - Pregled i ispis ZAKON O OBVEZNIM ODNOSIMA Građansko Pravo 27. Rok za zastaru: Obavijest koliki je dug koji je ispisan na dnu računa nema.


U Zakonu o obveznim odnosima piše da je opći zastarni rok za. Ovršenik ulaže prigovor zastare, te se na nju poziva na temelju čl. U ovom članku se ukratko analiziraju odredbe o zastari tražbina iz ugovora o prometu robe i usluga u skladu s novim Zakonom o obveznim odnosima, te se. Zastara počinje teći prvog dana poslije dana kada je vjerovnik mogao tražiti. E sad zanima me da li je tu nastupila zastara temeljem zakona o obveznim odnosima temeljem čl. Zastoj zastare nastupa kad, uslijed zakonom predviđenih uzroka, zastara ne. Zastara za plaćanje režijskih troškova poput računa za struju, vodu, plin, telefonskih računa ili.


Opći rok zastare potraživanja je 5 godina dok međusobna potraživanja iz. Ako jedan vjerovnik prekine zastaru ili ako prema njemu ne tece zastara.

Zakon o obveznim odnosima zastara
Zastara zajedničke pričuve nastupa nakon tri godine od dospjelosti svakog pojedinog dužnog iznosa. ZASTARJELOST PREMA ZAKONU O OBLIGACIONIM ODNOSIMA. Zastara potraživanja komunalne naknade određuje se prema Zakonu o obveznim odnosima. U načelu, vjerovnik čija je tražbina zastarjela nije.


Zabluda o pobudi kod ugovora bez naknade (ZOO 62).

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.