subota, 21. listopada 2017.

Carpaccio od hobotnice

Carpaccio od hobotnice Ranije pripremljenu salamu od hobotnice možete čuvati u hladnjaku i koristiti tijekom tri do četiri tjedna. Ovaj carpaccio spada u vrlo efektna jela koja odlično izgledaju na tanjuru i u zadnje vrijeme češće se vidi po restoranima. Lagano marinirana svježa hobotnica u kombinaciji s ukusnim tvrdim kozjim sirom Caprodurom.

Carpaccio od hobotnice
A sad da provjerimo kakvog je okusa! Izvrstan carpaccio od hobotnice za 8 osoba. Jednostavno ga je spremiti a uvijek je ukusan i fin i prava mala delikatesa. Obožavam pripremati i carpaccio, moje specijalno jelo su i tučene. Skuhanu hobotnicu očistimo i odvojimo pola litre temeljca od kuhanja na hlađenje.


Hobotnicu slažemo u kalup koji je prethodno premotan plastičnom folijom. Recept: Hrvoje Zirojević, chef Giaxe u Hvaru, dobitnik srebrne medalje na Kulinarskoj. Hobotnici malo potolčemo lovke, seveda, če ni bila zamrznjena. Hobotnico operemo in pripravimo posodo za kuhanje hobotnice – vode naj bo toliko, da bo povsem prekrila hobotnico. Kuhana hobotnica – Recept za hobotnicu na salatu. Crni ravioli s nadjevom od sipe u umaku.


Coolinarici je tagiran tagom carpaccio-od-hobotnice. Ako volite pripremati originalna jela u kome spoj planina i Mediterana stvara komponente okusa koji variraju od plodova mora do gljiva i od limete do rakije od.

Carpaccio od hobotnice
Carpaccio di polpo,carpaccio of octopus, Carpaccio vom Oktopus. Hobotnica na salatu, ispod peke, na mornarski način, carpaccio od hobotnice, sušena uz prepečenac, na brudet i najzad na gulaš. Salata od matovilca i cherry rajčica. Glavno jelo: Baby jastog s pappardellama.


AKCIJA (Ponuda dana): Odrezak od boškarina, tagliatelle s bukovačama i pancetom, carpaccio od hobotnice za 129kn! Mesni ili riblji meni u 5 sljedova za.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.