Carpaccio od hobotnice Ranije pripremljenu salamu od hobotnice možete čuvati u hladnjaku i koristiti tijekom tri do četiri tjedna. Ovaj carpaccio spada u vrlo efektna jela koja odlično izgledaju na tanjuru i u zadnje vrijeme češće se vidi po restoranima. Lagano marinirana svježa hobotnica u kombinaciji s ukusnim tvrdim kozjim sirom Caprodurom.
Hobotnicu slažemo u kalup koji je prethodno premotan plastičnom folijom. Recept: Hrvoje Zirojević, chef Giaxe u Hvaru, dobitnik srebrne medalje na Kulinarskoj. Hobotnici malo potolčemo lovke, seveda, če ni bila zamrznjena. Hobotnico operemo in pripravimo posodo za kuhanje hobotnice – vode naj bo toliko, da bo povsem prekrila hobotnico. Kuhana hobotnica – Recept za hobotnicu na salatu. Crni ravioli s nadjevom od sipe u umaku.
Coolinarici je tagiran tagom carpaccio-od-hobotnice. Ako volite pripremati originalna jela u kome spoj planina i Mediterana stvara komponente okusa koji variraju od plodova mora do gljiva i od limete do rakije od.
AKCIJA (Ponuda dana): Odrezak od boškarina, tagliatelle s bukovačama i pancetom, carpaccio od hobotnice za 129kn! Mesni ili riblji meni u 5 sljedova za.
Nema komentara:
Objavi komentar
Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.