ponedjeljak, 30. listopada 2017.

Izmjenična struja

Izmjenična struja Ako to protjecanje vremenom mijenja smjer, tada je to izmjenična električna struja. Nije potrebno da iznos ili smjer te struje bude u vremenu pravilan niti. IZMJENIČNA ELEKTRIČNA STRUJA I IZMJENIČNI STRUJNI.

Izmjenična struja
Spremljeno u privremenu memorijuSlično5. Značajne veličine izmjenične električne struje. Snaga i energija izmjenične struje. Istosmjerna električna struja označava električnu struju čiji tok elektrona.


Izmjenična struja
Izmjenična električna struja je ona električna struja kojoj se smjer mijenja u vremenu. Kod izmjenične struje, jakost struje se mijenja u vremenu prema zakonu: gdje je maksimalna vrijednost struje ili amplituda, a kružna frekvencija. Najveća vrijednost koju izmjenična struja postigne za vrijeme jedne periode zove se maksimalna vrijednost. Efektivna vrijednost neke izmjenične struje ona. I koja na otporniku otpornosti R proizvede istu količinu topline kao ta izmjenična struja u istom vremenu na istom otporniku. Razlikujemo izmjeničnu i istosmjernu električnu struju.


Električna struja može biti istosmjerna ili izmjenična. Struja teče kroz metale, elektrolite, plinove i poluvodiče. Za pretvorbu izmjenične u istosmjernu struju se koristi Gretzov spoj.

Izmjenična struja
Za rjełavanje problema krugova izmjenične struje treba koristiti ovaj način prikaza. U praksi koristimo električnu struju čija amplituda se. Općenito -električna struja promjenjivog smjera.


Aplet prikazuje kondenzator koji je priključen na izmjenični napon: U = U 0 s i n ( ω t ). Zbog toga će kroz kondenzator prolaziti izmjenična struja. Rezidencijalni program G-MK i Radione pod nazivom Izmjenična struja realizirat će se u uobičajenom radnom vremenu laba, utorcima od 20. AC svici (042N), izmjenična struja, za elektromagnetske ventile. Coils for EVU are available with a 3-core cable connection, DIN plug or 0.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.