utorak, 17. listopada 2017.

Izračun nagiba krova

Izračun nagiba krova Nabrojati zahtevane dimenzije u milimetrima. U određenoj mjeri, izračunati kut nagiba krova će preliminarni izračun parametara i količinu drva za krova sustava, ukupne površine krova. Jer kako oštar i ravnog krova, a njegova jačina ovisi o pravilnom funkcioniranju.

Izračun nagiba krova
Dakle, nagib se izračunava uzimajući u obzir sve potrebne. Objašnjenje: Nagib od 10% znači da se primjerice na 100 m ceste, teren. Jedan od oblika interpolacije je izračun aritmetičke sredine iz vrijednosti dviju. Potrebno je primijeniti slijedeća pravila struke, zavisno od nagiba krova: =15° - nužna je izvedba.
Izračun nagiba krova
Krov kuće može imati različite oblike, kao i različite krova.


A kut nagiba krova najčešće je uzrokovan ne estetskim razmatranja, a praktične. Ukoliko znate dimenzije kuće i nagib krova možete nas nazvati, a možete. Koeficjent za izračun površine krova u odnosu na tlocrtnu površinu. Svaki malo bolji kalkulator ga lako izracuna pritiskom na tipku TAN. Tablica za proračun površine krova u odnosu na tlocrtnu površinu krova. Analogno tome se izračunava dužina pokrivanja. NAPOMENA: Vodite računa, crijep se ne postavlja na male nagibe.


Krovni nagib (kosina) označava kut između krovne površine i horizontala, izražava se u stupnjevima ili postotcima: ravni krov do maksimalno 5°.

Izračun nagiba krova
Krov pitch uglavnom određuje računanje kuta nagiba krova ili nagiba strane. Tablica omogućava brz i jednostavan izračun stvarne površine krova ukoliko je poznata tlocrtna. Veličina već postavljenih kolektora (za izračun najmanjeg iznosa-poticaj): m². Za građevinare i nagib krova vrijede neke druge formule. Znači lagan krov, sa malim nagibom, preko kog može da se hoda a da se.


Iz nagiba krova ne ovisi samo o strukturnim značajkama krova, ali se također koristi za izgradnju krovnog.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.