petak, 15. prosinca 2017.

Ispitivanje bobine unimerom

Ispitivanje bobine unimerom Nemam uopće iskru na svječici, kako ispitati bobinu je li ispravna ? Svitak paljenja (bobina) je uistinu nevjerojatan mali uređaj. To je vrsta pulsnog transformatora koji multiplicira niski napon primljen iz akomulatora ili alternatora.

Ispitivanje bobine unimerom
Da li moze da se proveri sa unimerom umesto glinerice od 12v. Ne zamerite drugari, ali ili je indukcioni kalem ili bobina, nikako boMbina. Merenje broja obrtaja pomocu kabla sa bobine3 objava28 lip 2013testiranje bobine7 objava18 tra 2010Struja iz Bobine? Spremljeno u privremenu memorijuSlično3.
Ispitivanje bobine unimerom
Uz to mjerni otpori bobine ovise o temperaturi na kojoj se ispituje te ovisno o multimetru a postoje i određena odstupanja.


Skinem sa bobine glavni kabal koji ide na razvodnu kapu, odmaknem ga od prikljucka nekih 1cm i kad zaverglam uopste ne baca varnice. Imam bobinu za ovo palenje spoljnu kako je mogu proveriti dali radi a da. Bobina bi na naški bila indukcijska zavojnica. Ispravnost se ispituje UNIMEROM (omski). Ispitni otpor izmedju primarnog namotaja treba. BOBINA ilitiga INDUKCIONI KALEM… Posto sam ja ovih dana imao radova oko BOBINE palo mi na pamet da bi se mozda malo moglo pisati o. Trik za ispitivanje kvalitete elektrolitskih kondenzatora za switching aplikacije.


Sa unimerom mozes proveriti kablove ili dok motor radi na leru, svaki.

Ispitivanje bobine unimerom
AG ciju štipaljku sada treba povezati na + klemu. Lako merenje unimerom ili osciloskopom. Karakteristični senzori i aktuatori– ispitivanje, merenje i. Jedinica na slici ti sluzi za ispitivanje dioda, s tim sto postoji. A za standardnu bobinu i bobinu za elektronsko paljenje koje ne treba. Ako ti nije dobar sekundar, moze da se stavi bobina od auta(to sam nekad... desi se i bobina da oslabi ili kondenzator isusi a to se tesko da ispitati.kad... 3.unimerom proveri bobinu(oba namotaja), ako je visokonaponski bez.


Moguće neispravnosti su ; svjećice, kablovi, bobina, senzor bregaste osovine. Jel ima sanse ikako unimerom da ispitas kontakte bobine ? Da li ima diode u bobini proverite tako sto podesite unimer na ispitivanje kratkih. Ne znam dal može cukati zbog lambde sonde.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.