nedjelja, 15. listopada 2017.

Pdv na rabljena vozila

Pdv na rabljena vozila Pdv na rabljena vozila Stjecanje novih teretnih vozila, autobusa, plovila i zrakoplova. Iz odredbi Zakona o PDV-u proizlazi da su rabljena prijevozna sredstva ona koja se ne smatraju. Posebni porez na stjecanje rabljenih motornih vozila u Republici.

Pdv na rabljena vozila
Osobni automobil ili drugo kopneno motorno vozilo koje nije novo smatra se. Oporezivanje PDV-om rabljenih osobnih automobila ovisi o tome da li je. Država će, kaže on, gubiti i na uvozu rabljenih automobila, jer se za više od 80 posto uvezenih vozila PDV plaća u zemlji iz koje se uvozi.
Pdv na rabljena vozila
Ukoliko ste kupili rabljeni automobil velika je šansa da morate platiti i posebni porez na promet u visini od 5 % vrijednosti vozila. PDV se plaća u RH ne samo kada se osobni automobil kupuje od.


Ukoliko kupuju rabljeno vozilo od privatne osobe, neće platiti PDV. Ukoliko se rabljeni automobil kupuje od autoriziranog prodavača, PDV se. Ulaskom Hrvatske u EU, postupak oko unosa rabljenih vozila prilagođen je standardima. TRCZ) PDV i PP se plaća tek prilikom prodaje vozila krajnjem kupcu i. Za rabljene automobile i druga rabljena vozila kupljena od fizičke osobe PDV je već platio izvorni kupac u državi kupnje. Ako kupujete od prodavača automobila ili dugog trgovca rabljenim vozilima, u pravilu ste dužni platiti PDV na potpuni iznos prodajne cijene.

Pdv na rabljena vozila
Uvoz rabljenih vozila iz EU u Hrvatsku.


Plaćanje PDV-a ovisi o tome tko kupuje vozilo, fizička ili pravna osoba. Ako vozilo kupuje fizička osoba, ona ne plaća. Porezni praktikum – utvrđivanje obveze PDV-a kroz nove evidencije i prijave PDV-a. Prodavatelj prenosi poreznu obvezu - prodaja u RH s PDV-om. Ako je vozilo kupljeno u EU uz poseban postupak oporezivanja. Tvrtka posluje u sustavu posebnog oporezivanja marže, nabavlja rabljena vozila od. PDV obračunat po posebnom propisu posebnog oporezivanja.


Carina, trošarina, naknada gospodarenja otpadnim vozilima i PDV.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.