nedjelja, 8. listopada 2017.

Svi znakovi na tipkovnici

Svi znakovi na tipkovnici ASCII i Unicode kodiranje znakova omogućava računarima da skladište i razmenjuju. Kliknite na dugme Start, postavite pokazivač najpre iznad stavke Svi. Kako ubaciti nestandardne znakove i simbole u svoj tekst? PowerPoint 2003, PPT, dodavanje i zamjena teksta","rh":"ic. Prijavi drugu slikuPrijavite uvredljivu sliku. ALT i držite je dok upisujete 0176 na numeričkoj tipkovnici. Kliknite Start, pokažite na Svi programi, zatim na Dodaci, pa na Alati sustava.


Sve su to slova i znakovi koji nisu dostupni na našoj standardnoj tastaturi. Kod kupovine morate znati koji Vam je raspored slova i znakova na tasterima potreban da ne bi dolazilo do zabune prilikom kucanja. Spremljeno u privremenu memorijuSlično18. ALT+29 trokut gore-ALT+30 trokut dolje-ALT+31. Ako neko zna još neke takve znakove neka ovdje napiše ja trenutno. Saznajte kako koristiti računalnu tipkovnicu i iskoristiti praktične tipkovne prečace. Uz slova, brojke, interpunkcijske znakove i simbole, tipke za pisanje. Imam logitechovu tipkovnicu s novim driverima.


Ovdje su navedeni kodovi za neke posebne znakove koje možete zatrebati na wikipediji.

Svi znakovi na tipkovnici
Kad uređujete neki članak i treba vam neki poseban znak, potražite ga. Svi članci na Portalu su smješteni ovisno o sadržaju po rubrikama. E i da samo i IE je problem i to odjedamput. Beli: svi tvoji podaci (i mailovi) možda nisu, a možda i jesu ostali. Dvorak-ov raspored tipki na tipkovnici (čita se Dvoržak).


Pomoću nje i znakova pri dnu tipke dobiju. Ovdje postavljajte znakove kojih nema na tastaturi. Shift+C (tako se upisuju svi znakovi na sredini tipki, a pokažu se tek kada utipkaš odgovarajuće slovo na kraju). Kao sto naslov kaze,imam probleme pri kucanju nekih znakova.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.