utorak, 28. studenoga 2017.

Porez na dionice 2016

Porez na dionice 2016 Od sljedeće godine uvodi se porez na kapitalnu dobit po stopi od 12 posto, odnosno oporezivanje zarade od trgovanja dionicama, koje, prema. To znači da građani porez neće platiti ako su dionice kupili ove godine ili ako. Kapitalne dobitke najlakše je objasniti na primjeru dionica. Ako fizička osoba kupi dionicu po cijeni od 100 jedinica i proda je za 120 jedinica. Uz dionice, obveznice i certifikate, bez obzira da li njima trguju na. Mislili ste porez na kamate na štednju izbjeći prebacivanjem novca iz. Nenade, znate li odnosi li se porez na dionice kupljene danas?


Porez na dionice 2016
Prateći ukupni ZSE promet dionicama od 1. Sedam najvažnijih zakona koji su stupili na snagu 1. Ovisno o visini vašeg dohotka, porezna stopa iznosi od 12 do 40 posto, a na. Porez na zaradu od prodaje dionica. Za primjer se može uzeti kupnja dionice čija vrijednost raste kroz određeni. U sjedištu Hrvatskog Telekoma, u Sky Officeu u Zagrebu, 21. Kad je zadnji dan za kupnju dionice da bi se ostvarilo pravo na dividendu? Svim dioničarima kojima je obračunat, obustavljen i uplaćen porez SKDD će. Približavanje dana s početkom obračuna poreza na kapitalne dobitke. Ako bude, primjerice, stjecao jednu vrstu dionica od 2016.


OBAVIJEST - Prestanak uvrštenja dionica. Zakon o porezu na dobit - pročišćeni tekst zakona. Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2016. Iznimno od navedenog, otuđenje udjela u kapitalu porezni obveznik ima obvezu prijaviti. Da li podliježe plaćanju bilo koje vrste poreza fizička osoba koja je izvršila prodaju. Tema: porez na dobit od prodaje dionica. Porezni obveznik obvezan je predujam poreza na dohodak od kapitala po osnovi kapitalnih dobitaka obračunati, obustaviti i uplatiti u roku od 8. Izmjenama Zakona o porezu na dohodak, od 1.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.