utorak, 5. prosinca 2017.

Depilacija u islamu

Depilacija u islamu Tanke obrve, u očima mnogih, daju ljepši izgled lica. Muslim) Iz predaje se razumije da je depilacija dlaka sa lica zabranjena jer se proklinje. Zanima me da li je trajna depilacija, tj.

Depilacija u islamu
U proteklom periodu imao sam dva susreta prilikom kojih se tretiralo pitanje uljepšavanja muškaraca. Tema prvog susreta bila je depilacija. Zvanična web stranica Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.


Da li je iz higijenskih razloga u islamu dozvoljena brazilska depilacija?

Depilacija u islamu
Blud, koji razara porodicu, u islamu je zabranjen. Islam je vjera koja poziva u čistoću i traži od svojih sljedbenika da maksimalno vode računa o svom izgledu, načinu odijevanja i ukrašavanju. Depiliranje pazuha i intimnih dijelova - jes ali noge, ruke i ostala. Uklanjanje ovih dlaka treba obaviti barem jednom u četrdeset dana. Depilacija intimnih dijelova tijela vrlo je opasna. BTW, Po toj identičnoj fori ja ne bi trebao brijati bradu pa si šefici u firmi jednostavno reć "joj.


Abdest se u spomenutom slučaju ne gubi, osim ako bi krv isticala obilnije. U Islamu nije grijeh imati dlake od vrata do koljena niti imati dlake uopste ikakav grijeh. Mislim da je u pitanju neinformisanost.

Depilacija u islamu
Muslim u svom Sahīhu i Ahmed ibn Hanbel u svom Musnedu od h. Jedan od principa kada govorimo o halalu i haramu jeste da je u halalu zamjena za ono što. Je li u islamu samo svinjsko meso zabranjeno? Puštanje brade je preporučeno u islamu, a bradu čine dlačice koje rastu na dijelu. KAKO SE RIJEŠITI ŠEJTANOVOG PRISUSTVOVANJA U KUĆI (SOBI)?


PROPIS TRAJNE DEPILACIJE (tj. otklanjanja dlaka sa tijela). Post u islamu (arap. صوم - saum, što znači "odricanje") predstavlja putpuno odricanje od hrane, pića, pušenja, spolnih i bilo kojih drugih tjelesnih zadovoljstava. Ko sanja da se u banji namazao sredstvom za uklanjanje dlaka i nakon toga se okupao - riješit će se nekog duga; ako je imao brigu - nestat će. Propis depiliranje tijela, za muškarce i žene?

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.