utorak, 26. prosinca 2017.

Kako ispitat lambda sondu

Kako ispitat lambda sondu Kod motora s jednom lambda sondom ista se moze ispitati, koristenjem multimetra,na slijedeci nacin: Bez obzira na to ima li sonda jednu tri ili. Test radjen na toplom motoru, ler gas i malo turiranja. Preporucam da to radis ne na lambda sondi nego na mjestu gdje signal od lambde ulazi u ECU. Tako mozes pratiti kako smjesa ide gore-dolje. Alternator i lambda sonda14 objava27 lis 2012TS 16v CF3 - lambda sonde20 objava2 stu 2011Više rezultata za alfisti. A sta bi sa obicnim unimerom zar sa njim nije moguce ispitati sondu? Bio sam licno kod majstora elektronocara koji je merio signal unimerom!

Kako ispitat lambda sondu
U našem servisu možete provjeriti ispravnost lambda sonde i postojeću zamjenit.


Provjera sonde se vrši posebnim instrumentom za testiranje. Namjena: Mjeri količinu zaostalog kisika u ispušnim plinovima na način da ga uspoređuje sa kisikom u okolnom zraku. Zanima me kako se proverava ispravnos lambde unimerom ? Ali mi nije bas jasno kako se proverava sama sonda, ako neko moze to da mi. V na svim autima koje imam oscilira prilikom davanja i puštanja gasa između 0 i 0. Testerom ispitate ovaj tip sondi prstom držite taster prekidač sve. Kad se utvrdi da lambda sonda ne radi, prvi zadatak je ispitati sve moguće uzroke koji mogu blokirati rad sonde: propuštanje zraka na usisnom. Odvezao sam auto u ovlašteni servis i zaključili su da je otišla lambda sonda.

Kako ispitat lambda sondu
I kao treba zamijeniti obadvije sonde. Lambda sonda je bila prvi efektan odgovor na pitanje smanjenja štetnih.


Prednja lambda sonda oznake LSH 25 (original bosch za Ladu) 2. Zadnja lamda sonda oznake isto LSH 25. Inace, lambda sonda meri lambda faktor,koji predstavlja odnos izmedu. Pravo ispitivanje je pomocu osciloskopa ili mototestera jer se tada vidi. Ako se često dešava da bilježi grešku u strujnom krugu lamda sonde, trebalo bi unimerom ispitati kompletnu instalaciju od sonde do komjutera.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.