utorak, 26. prosinca 2017.

Prijedlog za uknjižbu prava vlasništva pristojba

Prijedlog za uknjižbu prava vlasništva pristojba Zakona o sudskim pristojbama) ako ugovor nije solemniziran. Sudske pristojbe, upisi u zemljišne knjige i potrebne isprave. Na prijedlog za upis prava vlasništva podnesenog nakon isteka roka od 60 dana. Opći primjerak zemljišnoknjižnog prijedloga možete preuzeti OVDJE. Dali mogu nakon mjesec-dva uknjižiti, dali plaćam kakve kamate na nešto ili slično. Postovani,upis prava vlasnistva moze cekati,ali morate prijaviti poreznu.


PRIJEDLOG OBRASCA ZA UKNJIŽBU ILI PREDBILJEŽBU – OPĆI. B2) predlažem da se na nekretnini pod A) dopusti predbilježba: vrsta knjižnog prava. Stranka je dužna uz prijedlog za oslobođenje od plaćanja pristojbe podnijeti i. Za uknjižbu ili predbilježbu prava vlasništva i drugih stvarnih prava, plaća. Prijedlog za upis prava vlasništva se podnosi zemljišnoknjižnom odjelu. Najtočnije Gruntovnica - uknjižba - dokumenti i pristojbe pogledajte ovdje. Pravo na naplatu pristojbe zastarijeva za pet godina po isteku godine u kojoj je trebalo platiti.


POPIS POTREBNIH DOKUMENATA ZA UPIS STANA (Zs) UKNJIŽBA. Onaj čije se pravo ograničava, opterećuje, ukida ili prenosi na drugu osobu. Ako je isprava javnobilježnički solemnizirana oslobođena je od pristojbe.

Prijedlog za uknjižbu prava vlasništva pristojba
U zemljišne knjige upisuje se vlasništvo i druga prava nad nekretninom te druge. Dakle, za upis vlasništva u zemljišne knjige potrebno je zemljišno-knjižni odjel. Pristojba se ne plaća za prijedlog ako se podnosi solemizirani ugovor o. Za upis prava vlasništva u zemljišnu knjigu ili drugog prava potrebno je zemljišnoknjižnom uredu predati prijedlog (zahtjev) za upis i. Pobijanim rješenjem je odbijen prijedlog R. Za prijedlog za obnovu upravnog spora, plaća se pristojba od 500,00.


Kupnjom nekretnine i potpisivanjem kupoprodajnog.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.