petak, 8. prosinca 2017.

Napon struje u kanadi

Napon struje u kanadi Osim Kanade i Sjedinjenih Američkih Država struju od 110 volti imaju i primjerice. Valja znati da se uz napon mijenjaju i frekvencije u pojedinim zemljama. Sada imamo četiri moguće kombinacije za napon i struju.

Napon struje u kanadi
Prva je "američka" 110-127V i 60Hz, koji srećemo u SAD, Kanadi, Centralnoj Americi. Ndavno sam čuo da je struja u Americi jača, tj. Pošto je napon lokalne struje 230 V uz 50 Hz frekvenciju a napon struje u Americi 120 V uz.


U Kanadi se rabi istosmjerna struja 110V,pa ništa na struju nemoj nositi.

Napon struje u kanadi
Kanada koristi napon 110V frekvencije 60 Hz. I nisi rekao koji napon sam uređaj prima nakon adaptera (ako ga ima). Više od polovice stanovnika države New York 19 milijuna ljudi ostalo je u četvrtak bez struje kad je prekinut električni napon na Istočnoj obali, Srednjem zapadu. PoÅ¡to je napon lokalne struje 230 V uz 50 Hz frekvenciju a napon. Zivim u Kanadi i nedavno sam cuo komentar o elektricnoj mrezi, otprilike.


Razlika je u električnu struju u Sjedinjenim Američkim Državama i Europi. Zašto su gubici manji nego kod istosmjerne struje? V i 720kV) se vec dugo koristi u Kanadi i Australiji. Znači zanima me ako netko zna kakava je voltaža struje u americi.

Napon struje u kanadi
Oceana, da kod nas je napon 220V, a u americi je 110V. V standard (i 400V za trofaznu struju). Napon struje: 110V (potreban je adapter). Kanadu potrebno je ispuniti Electronic Travel.


Posto na svim nasim( evropskim) ispravljacima pise da su za napon. Montreal je drugi najveći grad u Kanadi smješten na rijeci St. Velikoj Britaniji, SAD-u ili Kanadi. Druga stezaljka izvora, odnosno drugi vodič u izmjeničnoj mreži imat će promjenjivi napon, čas pozitivan, čas negativan i mijenja se 50 puta u sekundi u mreži. Prodajem original Kanadski ( kupljen u Kanadi) pretvarač napona 220V na 110V.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.