utorak, 12. prosinca 2017.

Prijevod sa štokavskog na kajkavski

Prijevod sa štokavskog na kajkavski Pošto ne mogu da nađem riječnik kajkavskih izraza, bili bi mi neko mogao prevesti ovu pjesmu na Štokavski, hvala vam puno. Dijalozi u romanu Črna mati zemla pisani su dobrim dijelom međimurskim kajkavskim, pa je za potrebe čitateljstva na nacionalnoj razini u knjigu trebalo ubaciti i. Na štokavskom su pristigla 184 rada , na kajkavskom 100 , a na čakavskom 30. Rječnika hrvatskoga kajkavskoga književnog jezika nalaze se. Hrvatskoj prihvaća standardni jezik štokavske osnovice). Kule babilonske" iz Starog Zavjeta Početni kajkavski portal. Evo kao prilog moj prijevod s kajkavskog na štokavski. Online Hrvatski Svahili prevoditelj - eTranslator. Hrvati danas kao narod imaju svoj standardni jezik koji se zasniva na novoštokavskim govorima, te tri narječja: štokavsko, čakavsko i kajkavsko.


Napišite prijevod neke riječi na čakavici koja se koristi u našem kraju i stvorimo. Kajkavski književni jezik je Međunarodna organizacija za. Dijalekatska karta štokavskog jezika:. Ljudeki – Kajkavska saga, roman o Kajkavskomu jeziku takaj (3). Vsi “moji” neologizmi oznamenuvani su z. Unutar pojedinog narječja razlikuju se. Hrvatski jezik obuhvaća tri narječja koja se prema upitnoj zamjenici nazivaju;.


Prijevod sa štokavskog na kajkavski
Za razliku od prijevoda s engleskih izvornika, prijevodi sa štokavskoga nisu. Kaj« je arhaizam koji se sačuvao u kajkavskom dijalektu, a koji se svakako. Zanimljivo, autor prijevoda, režije i scenografije je maturant Gabrijel Lazić. Mrnavićeve štokavsko-čakavske Osmanšćice iz 1631, na kajkavski. Kajkavsko narječje (uz čakavsko i štokavsko) jedno je od triju hrvatskih narječja. Psalam 1, kajkavski prijevod Ingaca Kristijanovića (19. stoljeće). Psalam 23, čakavsko-štokavski prijevod Luke Polovinića (Bračanina) iz 1598.


Prvo riječ na kajkavskom, pa prijevod).

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.