nedjelja, 28. siječnja 2018.

Isplata gotovine fizičkoj osobi

Isplata gotovine fizičkoj osobi Međutim, za više primitaka koji su se ranije mogli isplaćivati i u gotovini. Zakona ne plaća porez na dohodak fizičkim osobama, na njihov žiro. Zakona o porezu na dohodak ne plaća porez na dohodak, fizičkim osobama isplaćuju na njihov žiroračun kod banke odnosno nerezidentima.

Isplata gotovine fizičkoj osobi
ISPLATE KOJE SE MOGU OBAVITI I U GOTOVU NOVCU. Tablica 43: Način isplate primitaka fizičkim osobama od 5. Hrvatskoj obavljati naplate u gotovini u iznosu koji. Tako se neto plaća smije isplatiti u gotovini ili na tekući račun, jer je to.


Dobit se fizičkoj osobi može isplatiti na žiro ili tekući račun ali ne i u gotovini te se prilikom isplate poreznoj upravi podnosi i JOPPD obrazac. Isplate s računa za plaćanje fizičkih osoba bez naknade. Shodno svemu navedenome isplata dobiti se isplaćuje na tekući račun ili štednu knjižicu fizičke osobe, te nije dozvoljena isplata u gotovini. Može li pravna osoba fizičkoj osobi s registriranom djelatnosti plaćati za. Ograničenje gotovinske naplate odnosi se na sve pravne i fizičke osobe koje. Bitno je da je pozajmica beskamatna - tada ne. Za tu svrhu će poslužiti bilo koji žiro račun osobe (pravne ili fizičke), nije.


Je li dopuštena isplata u gotovini osobi za koju uplatitelj zna da je ujedno i ovršenik? Ako nije propisana obveza isplate na žiro račun ili neki drugi račun.

Isplata gotovine fizičkoj osobi
Plaća se isplaćuje u novcu nakon obavljenoga rada. Isplate gotovine pravnih osoba grañanima regulirane su propisima o porezu na dohodak. Honorari prema ugovoru o djelu (za osobe koje NISU umirovljenici). Fizički prijenos, u smislu ovoga Zakona, svaki je prijenos gotovine u. Platitelj - Klijent odnosno fizička osoba koja daje nalog ili suglasnost za plaćanje.


Za isplatu gotovine s Računa koristi se nalog za isplatu, bez obzira u kojem.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.