nedjelja, 28. siječnja 2018.

Kapacitet pločastog kondenzatora

Kapacitet pločastog kondenzatora Spremljeno u privremenu memorijuSlično15. Kondenzatori su elektronički elementi čija je uloga skupljanje i čuvanje električnog. Kapacitet pločastog kondenzatora određen je izrazom:.

Kapacitet pločastog kondenzatora
Jedinica za kapacitet je farad, a oznaka jedinice je F. Posts about kapacitet pločastog kondenzatora written by croknight925. Električna energija pločastog kondenzatora, kapaciteta 50 µF, iznosi 1 J. Koliki je napon na krajevima kondenzatora?
Kapacitet pločastog kondenzatora
Odredite što se događa s električnim poljem, naponom između ploča, kapacitetom kondenzatora, nabojem na pločama i energijom u kondenzatoru. Kondenzator je električki element projektiran i izveden tako da ima poznati kapacitet. C – kapacitet pločastog kondenzatora (F).


Usamljeni provodnik ima kapacitet 3pF i potencijal 1000V. Kako se promijeni (i zašto) električni kapacitet pločastog kondenzatora ako se udvostruči. Kod pločastog kondenzatora sa slike broj 4. Prema tome, kapacitet pločastog kondenzatora, pri stalnom naponu U, zavisi od. Pri izradi kondenzatora većih kapaciteta potrebno je za dielektrik izabrati. Osnovna karakteristika kondenzatora je njegov kapacitet, odnosno sposobnost tijela da pod utjecajem napona pohranjuje naboj.

Kapacitet pločastog kondenzatora
Opis animacije – kapacitet pločastog kondenzatora.


Određivanje kapaciteta pločastog kondenzatora u ovisnosti o površini ploča i udaljenosti između njih. Ukupni kapacitet paralelno spojenih kondenzatora jednak je zbroju. Mjerenjem struje i napona kondenzatora uz pojedine udaljenosti ploča kondenzatora određuje se kapacitet pločastog kondenzatora, a poznavanjem dimezija. Izracunati naboj na zracnom plocastom kondenzatoru koji ima. Električni kapacitet je sposobnost tijela da čuva električni naboj. Za tijelo bilo kojeg oblika kapacitet iznosi: kapacitet tijela C= Q ϕ naboj na.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.