četvrtak, 22. veljače 2018.

Liker od zelenih oraha kao lijek

Liker od zelenih oraha kao lijek Rakija od oraha se od davnina u narodnoj medicini koristi kao prirodni lijek za bolesti štitaste žlijezde. Napravite liker od oraha - narodni lijek za probavu i štitnjaču. U narodnoj medicini koristi se već stotinama godina kao lijek za želučane tegobe i štitnjaču.

Liker od zelenih oraha kao lijek
Ljekoviti liker od oraha, popularni orahovac pomoći će vam pri. Zeleni plodovi oraha beru se u mjesecu lipnju i to od 15. Približno vrijeme za berbu mladih zelenih oraha je blagdan Sv. Orahovac se je nekada davno koristio kao lijek za razne bolesti.
Liker od zelenih oraha kao lijek
Rakija od zelenih oraha veoma je popularan pučki lijek za tegobe u. Ova je rakija veoma gorka, i pije se kao sredstvo kod mučnina i bolova u. Zeleni orah u narodnoj medicini važi kao dobar lek za čišćenje krvi, protiv.


Ovaj liker je poznat i kao prirodan lek kod smanjene funkcije štitne žlezde, a kažu i da je dobar za želudac, ili protiv mučnine, za jetru, čisti krv. Ja sam pozelenio od muke, derao sam se kao vol, a baka je skoro doživjela živčani slom od straha. Nekoliko godina kasnije saznao sam kakav je to „lijek“ bio. Mi ga zovemo orahovac, a to je zapravo alkoholna tiktura od zelenih oraha. Orahovac, liker od zelenih oraha, kao prirodan lek, uzima se ujutro natašte – 1 supena kašika. Liker u flaši, pre posluženja, uvek blago. Zeleni orasi su jedinstven prirodni rezervoar vitamina C, ali i fenolskih jedinjenja.


Juglon pokazuje umerenu antitumorsku aktivnost i on je aktivni sastojak u likeru od zelenih oraha. Naši stari su obožavali liker od zelenih oraha. Kao aperitiv, orahovaču služite sa ledom i kriškom limuna. Kada se liker napravi, prelijte ga u flašu i držite ga na mračnijem i hladnijem mestu. Orahovac ili orahovača, liker koji se pravi od mladih, zelenih oraha je bogat, aromatičan. Liker od mladih zelenih oraha (orahovača).


Orasi se trebaju ubrati mladi, veličine kao pitomi lješnjak ili veličine da mogu ući u bocu. Recept za pripremu likera od mladih zelenih oraha. Mladi zeleni orasi (Juglandis Immature fructus) imaju dosta vitamina C, joda i. Lijek za štitnjaču, dobru krvnu sliku i pomlađivanje: Sirup od mladih zelenih. Stari ljudi kazu: da je to "Preki lek", a to znaci savrsen i brzog dejstva za stitnu. Za liker od zelenih oraha sada je pravo vrijeme, budući da su upravo.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.