subota, 10. veljače 2018.

Najbolje sorte oraha

Najbolje sorte oraha Najbolje sorte oraha Za uzgoj plemenitih sorti oraha najštetnije su niske temperature zraka u početku vegetacije. Najbolje je saditi sadnicu koja nema krošnje. Orah je specificna sadnica koja se moze saditi u svim vrstama zemljista.

Najbolje sorte oraha
Najbolje sorte oraha
Sve sorte oraha su cijepljene (kalemljene), dvogodišnje sadnice, u ponudi sadnica je 17 sorti: GEISENHEIM. Sve nastale rane zaštitimo pastom za cijepljenje.
Najbolje sorte oraha
Orah nije veliki probirac zemljišta, tako da moze da uspeva čak i na kamenitom zemljištu. Ipak, najbolje uspeva na dubokim i rastresitim zemljištima koja sadrže.


Najbolje sorte oraha
Sinonimi i strani nazivi: Nema Porijeklo i raširenost: Uzgojen i izabran u Stanici za oplemenjivanje u. II▻ORAH CIJEPLJENI - sadnice Prodajemo dvogodišnje sadnice golog. Orah najbolje uspjeva na dubokim i rastresitim tlima koja sadrže. Mnogi mladi nasadi oraha, na žalost, propali su već u godini sadnje zbog nebrige njihovih gospodara. Uprvoj godini nakon skraćivanja sadnice potjerat će vršni pupovi. Sve rane obvezno premazati voćarskim voskom.
Najbolje sorte oraha
Nemačke sorte: Orah Gazenhajm 139, Crveni orah, Jupiter, Lara.


Značajna su dva uslova vazana za zemljište koja omogućavaju da se orah uspešno. Rodnost i visina prinosa oraha zavisi od više činilaca, među kojima.

Najbolje sorte oraha
U sadnju oraha na hektaru zemljišta uložili smo oko 15 tisuća kuna. Sadnice cijepljenog oraha vrlo su skupe jer ih se primi svega 30-ak posto. Sadnice oraha je najbolje saditi u jesen i to isključivo dvogodišnje sadnice visine od 1. Potrebno je iskopati jamu u kojoj će koren sadnice oraha biti u potpunosti prekriven. Novi zasadi se uglavno podiži sortama Šampion, Rasna, Kasni rodni. Vi se nalazite ovde: Početna » Uzgajanje » Sadnja, uzgoj i sorte oraha. Veoma je važno pravilno izabrati sorte za pojedine rejone jer orasi.


Orah će najbolje uspeti na svetlim i osunčanim mestima. Ukoliko je orah razmnožen iz semena, počinje da rađa od desete.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.