četvrtak, 1. veljače 2018.

Napon između faze i zemlje

Napon između faze i zemlje Mjerio sam napon i izmedju prve rupice i uzemljenja je 220VAC. Juce uzmem i unimerom izmerim napon izmedju nule i uzemljenja i dobijem 52V ! Znaci: faza-nula oko 240V, faza-zemlja oko 190V !

Napon između faze i zemlje
Zasto izmedju faze i zemlje postoji napon ? Uzemljenje i nula ( ili faza ) pod naponom, a iskljucen. Elitesecurity19 lip 2009razlika izmedju struje i napona? Spremljeno u privremenu memorijuPrevedi ovu stranicu16.
Napon između faze i zemlje
Kako mozes iz trafoa izvuci nulu kad ima samo tri ulaza na primaru i tri na izlazu? Ako se koristi sistem zvezde pri cemu je sredina nula. Kad spojis fazu i nulu zarulja ce svijetliti, ako spojis fazu i zemlju ili zemlju. Pomoć potrebna, nula i zemlja imaju 80 V28 ruj 2014FID sklopka u mreži sa IT zaštitom8 stu 2012Struja - Instalacije - Pomoć - Stranica 219 velj 2008trofazna struja.


Mozes izmjeriti napon između faze i uzemljenja, trebao bi biti otprilike ~230 V. Trenutna voltaza izmedju faze i nule je oko 260V,pitao sam. I kako izmedju uzemljenja i "stvarne" zemlje ima napon (16V) a. FID), vezem je onda izmedju faze i zemlje, i FID iskoci. Zasto postoji napon izmedju nule i uzemljenja? Sta bi se desilo kada bi prikljucio potrosac izmedju faze i zemlje? Probaš da li između faze i uzemljenja postoji napon. Spajanjem nekog jaceg trosila, npr grijalice i mjerenjem napona. Izmedju faze i nule ce biti veci napon na trosilu nego izmedju faze i zemlje. Razlika napona izmedju nule i faze je veca nego izmedju uzemljenja i faze.


Napon između nule i uzemljenja je 180V (!), a između faze i uzemljenja je 35-50V (!). Kod trofazne struje (napona) napon između 2 faze međusobno iznosi. Fazni vodič u normalnoj (jednofaznoj) gradskoj mreži na trenutke ima napon i do. Napon od najnižeg negativnog napona prema zemlji postepeno raste i u.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.