četvrtak, 8. veljače 2018.

Ušećereni bademi s cimetom

Ušećereni bademi s cimetom S ovim slatkim iskušenjem ne možete pogriješiti. Ovi keksi od badema su prhki prhki prhki i prhki (nadam se da sam vam dovoljno jasno opisala koliko su prhki). Tijesto je kompaktno, prhko :D i nadasve.

Ušećereni bademi s cimetom
Skuhati krumpir, a mišanciju kratko blanširati. Bademe blanširati i oguliti im kožicu. Neka nam ovi dani mirišu na pržene bademe, lješnjake, orahe, pinjole. Na pari zagrijati slatko vrhnje, dodati maslac i miješati dok se maslac.


Ušećereni bademi s cimetom
Blanširane bademe staviti na papir za. Oznake: bademi, blanširanje badema, grickalice, jamie oliver. Tostiranje lješnjaka: stavite ih u kalup za tortu i pecite u pećnici 10 minuta na. Ušećereni bademi kao jedan jednostavan i stari recept, jednostavna i. Amerikanci rade sa cimetom i različitim omjerima badema, oraha i. U smjesu radi arome možete dodati malo cimeta, a ako želite možete staviti i malo boje za kolače. Za one koji vole egzotiku, ovde se može dodati cimet, muskatni oraščić. Ovako ušećerene bademe i orahe čuvajte na suvom i hladnom.


Bademi u šećeru je tradicionalna slastica dalmatinskog kraja ručno rađena i s puno ljubavi.

Ušećereni bademi s cimetom
Znali su naši stari kako se fino jede… Jedan od dokaza za to je i ovaj mali receptić za kojega vam. Prema želji u smjesu možete dodati i cimet. Po želji, u bademe možete dodati i malo cimeta! Originalni, domaći keksi obogaćeni krokantom od preprženih badema, komadićima ušećerene narančine kore i cimetom. U tom slučaju neka i bademi budu iz organskog uzgoja. U smjesu ubacite bademe i miješajte dok se tekućina ne reducira odnosno dok ne dobijete gustu smjesu. Brzi slatki bademi iz mikrovalne pećnice.


Tagovi: bademi cimet Dalmacija grožđice klinčić kukuruzno brašno prošek šljive smokve. Slatki badem, bajam, mandula ili mendula (Amygdalus communis var. dulcis) je. I danas se u našim primorskim krajevima ušećereni bademi. Baš kao i arancini, prženi ušećereni bademi boje karamela omiljena su slastica na dubrovačkom. Makaruli su posebna, cimetom obogaćena, vrsta tjestenine.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.