srijeda, 18. travnja 2018.

Financijski leasing pdv

Financijski leasing pdv Postavljen je upit o poreznom tretmanu poslova financijskog leasinga i aktivnih zajmova kod leasing društava u skladu s odredbama. POREZNI ASPEKT LEASINGA (NAJMA) VOZILA U SUSTAVU PDV-a. Financijski leasing je obično neopoziv i jamči davatelju leasinga povrat njegova kapitala.

Financijski leasing pdv
Budući da je u poreznom smislu obavljena isporuka predmeta financijskog najma, za leasing društvo je nastala obveza PDV- na ukupnu vrijednost predmeta. Spremljeno u privremenu memorijuSlično21. PDV po računima može biti porezno priznat. PDV odbijamo po ulaznim fakturama kada ga platimo.


Financijski leasing pdv
Nabavili smo jedno poslovno teretno vozilo na financijski leasing i dobili smo fakturu od. Osnovne značajke financijskog leasinga:. Recimo da ste na leasing uzeli dostavno vozilo u vrijednosti 122. Ovisno o ponudi pojedinih leasing kuća, ta se opcija i dodatno može. Nakon ukidanja mogućnosti umanjivanja porezne obveze za PDV po. Hypo Alpe-Adria-Leasing i operativni i financijski leasing odobrava na. PDV-a nastaju kada su dobra isporučena ili usluge.


Izmjenom Zakona o PDVu kod financijskog leasinga, ne obračunava se PDV na kamatu sadržanu u mjesečnom obroku leasinga. Nacrta Izmjene Zakona o PDV-u, porezni obveznik ne može odbiti pretporez.

Financijski leasing pdv
Primjer– društva „Cinotti revizija“ – financijski leasing – nabavna. Razlikuju se dva osnovna tipa leasinga - financijski i operativni. Vrijednost predmeta leasinga obračunva se u neto iznosu bez PDV-a koji se plaća u jednakim. Porezni tretman (obračun PDV-a) ugovora o operativnom leasingu kada je isti kod davatelja leasinga klasificiran kao financijski leasing sukladno. Kupovina automobila na leasing može se i dodatno isplatiti.


Tjedni info financijskih tržišta Erste Banke. PDV-a koji je u financijskom leasingu iskazan na računu za objekt leasinga?

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.