nedjelja, 22. travnja 2018.

Provjera ulja u motoru

Provjera ulja u motoru Auto - Kako Se Proverava Ulje - Sta Je Obavezno Imati U. Pogledajte obilježje na šipci za ulje. Ako je izmjereni nivo ulja ispod ucrtane linije za “puno” , dodajte malu količinu ulja (manje od litre).

Provjera ulja u motoru
Njihov je savjet, svakako prije svakog duljeg putovanja provjeriti razinu ulja u motoru jer nedostatak ulja dovodi do oštećenja vitalnih dijelova. Nivo ulja mora biti između dvije navedene oznake. Evo što se događa ako ne provjeravate ulje u motoru! Ulje u automobilu je potrebno kontrolirati redovito.


Provjera ulja u motoru
Nije dobro imati premalo, ali ni previše ulja u motoru. Auto Portal - PROVJERA RAZINE I DOLIJEVANJE MOTORNOG ULJA. U motoru treba uvijek biti dovoljno motornog ulja, odnosno razina mu. Razinu ulja sam uvijek mjerio kad je motor bio hladan ali sad vidim da u knjizici od Vectre 2. Kad u motoru ima malo više ulja, nema velike štete - taj će se višak za od pet do 10 sati vožnje normalizirati, jer će se potrošiti na uobičajen. Ukoliko u automobilu osjetite neuobičajene i neugodne mirise, moguće je da se radi o curenju ulja u motoru ili o kvaru na ispušnom sustavu. Mnogi moderni automobili u sklopu putnog računala imaju pokazivač razine ulja u motoru, no ručna provjera uvijek je najsigurnija. Zanima me kako izmjeriti dali mi je dobar tlak ulja u motoru, pošto mi se povremenu zna. Zato ipak vodi kod svog servisera na provjeru.


I kada se doliveno ulje zagrije sa ostatkom ulja u motoru razina. Velim da neki ljudi ugase auto, pričekaju minutu, provjere na šipku, vide da je. Dobra je strana priče što provjeru mogu napraviti i totalni laici te nije potrebno tražiti. Ovo je jedno od najvažnijih ulja u svakom vozilu i bitno je da uvijek bude na. Naime, u motoru se zbog stalnog trenja raznih dijelova te. SEAT Pomoć - Kako da proverite nivo ulja u motoru?

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.