srijeda, 4. travnja 2018.

Tko je izumio prvi telefon

Tko je izumio prvi telefon Telefon (iz grčkog: tele = udaljen i fon = glas) je uređaj za komunikaciju na. Ostaje nerazjašnjeno tko je izumio prvi telefon, budući da su Antonio Meucci. Kako je zapravo izumljen prvi telefon?

Tko je izumio prvi telefon
A sada počujmo priču o Aleksandru Graham u Bellu i o tomu kako je on izumio telefon. Alexander Graham Bell i njegov telefon. Niko ne može reći sa sigurnošću ko je izumio prvi teleskop, ali zasluge se. Telefon je uređaj koji je omogućio komunikaciju na daljinu i zauvijek.


Tko je izumio prvi telefon
Interesantno je primijetiti da se prvi telefoni prodaju u parovima, veze se. Supružnici Cooper izumili su i Jitterburg, jednostavni telefon. Međutim, prvi mobilni telefon koji je imao touchscreen napravio je IBM još davne 1994. Uređaj je bio poznat pod imenom Simon. Zamislite telefon težak jedan kilogram, visok 20 centimetara, bez displeja i sa baterijom koja je trajala pola sata! Martin Coopper je izmislio mobilni telefon dok je radio za "Motorolu". Shodno tomu, Martin je imao čast i da prvi obavi razgovor.


Izumitelj prvog mobitela svog je suparnika nazvao s popularne “cigle” dok je šetao ulicom u New Yorku. Prolaznici su ga u čudu gledali.

Tko je izumio prvi telefon
Prvi parobrod koji je plovidbom donosio dobit je 1803 sagradio (a 1809. patentirao). Izumio ga je dok je tijekom eksperimenta na. Već sutra je napravljen prvi telefon čija je telefonska linija vodila s krova zgrade dva kata niže. Smatra se da su prvi oblici organizirane poštanske službe pojavljuju u Egiptu.


Moj prvi telefon je bio ericsson t29, sjecam se da su ga ostavili neki prijetelji iz Austrije tada 2002. Još uvijek je nerazjašnjeno tko je izumio prvi telefon i ne postoji u stvari jedan izumitelj telefona, a tu "titulu" podjednako dijele Antonio Meucci. Revolucija koja traje 140 godina: Prvi telefonski poziv ostvaren je 10. Prvi mobilni telefon za koji ti nisu bila potrebna kolica za malter ili motokultivator kako bi ga transportovao. Skidanje đane, odnosno prvi poziv.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.