utorak, 22. svibnja 2018.

Brazilski oraščić

Brazilski oraščić Brazilski orah (lat. Bertholletia excelsa) porijeklom je iz Južne Amerike. Raste na plodnom tlu amazonske prašume i spada među najviše. Selen je vrlo snažan antioksidans za koji je znanstveno dokazano da štiti od kardiovaskularnih. Do otkrića je došlo kada je studija ukazala na to da bi povećana količina selena u krvi, minerala koji brazilski oraščić prirodno sadrži, baš kao i. Kako se upotrebljava brazilski orah kao lek za srce i potenciju. Najidealniji prirodni lek jeste brazilski oraščić koji, pored svih navedenih. Hranjivi orašid masne strukture obogatit će namaze iz kućne radinosti.

Brazilski oraščić
Kvalitetan je međuobrok koji daje osjećaj sitosti i energije.


Prema USDA, jedan brazilski oraščić ima 95,8 mikrograma selena. Samo jedan brazilski oraščić sadrži oko 90 mcg selena, što je skoro dva puta više od preporučene dnevne doze za održavanje potreba. Ovo drvo raste u najvećim amazonskim prašumama. Međutim, oprez je potreban kod konzumacije brazilskog oraščića. Zbog velike količine selena, nemojte ih uzimati više od nekoliko na dan. Može se naći u Gvajani, Venecueli, Brazilu, istočnoj Kolumbiji. Proizvod može sadržavati kikiriki, druge orašaste plodove, gluten, sezam i soju u tragovima. Okusom sličan kokosu, sitni brazilski oraščić bogata je riznica brojnih hranjivih tvari.


Brazilski oraščić
Velik dio kalorija uglavnom dolazi iz njihovih masti, a većina tih masti su. Smanjuju li orašasti plodovi loš kolesterol? Oni koji redovito jedu orašaste plodove imaju znatno nižu razinu. Sadrže veliki udio masti, pa ih je najbolje čuvati u hladnjaku da se ne pokvare. Oraščići se dobiju tako da se razbije veliki orah. Ako orahe ostavite u ljusci, moći ćete ih tako držati čak do dvije godine.


Kupnjom ovog proizvoda možete prikupiti do 1 bod vjernosti. Vaša košarica će ukupno 1 bod koja se može pretvoriti u kupon. Jedna studija je ukazala da bi povećana količina selena u krvi, minerala koji prirodno sadrži brazilski oraščić, ali i riba i meso, mogla da poveća nivo holesterola. Posts about brazilski oraščić written by nmis. Zdravstvene vrijednosti orašastih plodova.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.