petak, 4. svibnja 2018.

Darovni ugovori

Darovni ugovori Pojam darovanja: Darovanje je ugovor kojim jedna strana (darovatelj) dobrovoljno i besplatno prepušta drugoj strani (obdarenik) neku imovinsku korist, a ova to. Primjerak Darovnog Ugovora dajem u slijedećem obliku. Molio bih par savjeta vezanih oko darovnog ugovora.

Darovni ugovori
Darovni ugovori unutar obitelji - Roda Forumforum. To se rješava darovnim ugovorom ili nekim drugim tipom ugovora? Plaća li se ikakav porez u nekom od ova dva slučaja? RODA13 objava3 sij 2010Ostavinska rasprava i darovni ugovor - RODA8 objava12 svi 2009Više rezultata za forum.


Darovni ugovori
Porezno oslobođenje kod darovnih, doživotnih i dosmrtnih ugovora. Kako je reguliran porez na promet nekretnina kod darovnih, doživotnih i dosmrtnih ugovora za zakonske nasljednike prvog zakonskog reda? Spremljeno u privremenu memorijuSlično31. Vrlo vjerojatno ste se dosada već imali priliku susresti s pojmom darovni ugovor, a ako niste bili sigurni o čemu se zapravo radi slijedi. Sestra i ja imamo jednako pravo na nasljeđeno građevno zemljište, međutim samo želim pitati smijem li od suda tražiti, makar moralno, da se meni dodijeli. Pravni savjeti - tražili ste: "darovni+ugovor" Oglasnik za nekretnine - Nekretnine. Radi se o tome da li baka na koju glasi zemljište može darovnim ugovorom. I da li je potrebno taj darovni ugovor ovjeriti kod javnog bilježnika?


Darovni ugovori
Petar Čobanković, ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva. Suprug mi je darovnim ugovorom darovao svoj dio kuće 2002. U ugovoru je navedeno da ima pravo doživotnog uživanja što mu nitko. Da li je takav ugovor valjan i da li ga ja kao jedan od nasljednika mogu poništiti? Koliko sam upoznata darovni ugovori pripadaju samo onima osobama na. Tag - darovni ugovor, On-line savjetovalište, pitanja, savjeti i odgovori, postavite pitanje, pomozite drugima sa svojim savjetima i iskustvima, pitanja možete. Ono sto sad mene zanima je dal su takvi ugovori pravovaljani ili se taj darovni ugovor bas mora napraviti kod odvjetnika, da ne bi bilo nekakvih. Vrlo često se susrečemo sa raznim pravnim i nejasnim terminima, a takav je i darovni ugovor.


To je pojam koji vrlo često susrećemo, no malo.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.