petak, 25. svibnja 2018.

Postavljanje gips ploča na strop

Postavljanje gips ploča na strop SubscribeSubscribedUnsubscribe 687687. Namjena Najčešće se upotrebljava za smanjenje visine prostora ili za vođenje instalacija u međuprostoru. Radim drvenu konstrukciju ( drvene grede 10x12 ) na koju cu kasnije staviti knauf ploce ( na grede, a ne izmedu greda ) znaci s gornje strane.

Postavljanje gips ploča na strop
Za najbolji izgled nakon postavljanja, upotrijebite ploče sa zakošenim. Kad skinete sav strop, izvadite sve preostale čavle iz greda i otucajte. Sav potreban pribor možete pronaći na istom mestu gde kupujete i gips-kartonske ploče. Važno je da prilikom postavljanja ploča zavrtnje.
Postavljanje gips ploča na strop
Rigipsovi zidovi ekološki su podobni, gips uravnotežuje mikroklimu.


Rigips-ploče smanjuju vrijeme i trošak izvedbe, čuvaju energiju. Slijedi pričvršćivanje gips-kartonskih ploča sa vijcima na razmaku od 17cm. Ja bih htjela spustiti strop (nemam potrebe koristiti sve do sljemena) i u. PAŽNJA:ploče se postavljaju na smicanje ,nikako ne sme da se pojavi tzv. Gips ploce su projektovane i predvidjene da se montiraju na. Ploče se postavljaju na način da nema križnih spojeva. Cd profili se postavljaju vertikalno po zidu a Ud vodoravno na pod i strop.


Ako si već odlučio prostoriju obložit gips pločama; na bilo kakav zid idu okomito metalni.

Postavljanje gips ploča na strop
Nakon vezivanja gips ploča za konstukciju, spojevi između ploča se ispunjavaju git masom i postavlja se mrežica kako ne bi došlo do pukotina. Spušteni ili viseći stropovi (plafoni) izrađeni od gips-kartonskih ploča (KNAUF, RIGIPS, PLACO, LAFARGE, GYPROC) ili gips-vlaknastih ploča (FERMACELL). Slijedi montaža gipskartonskih protupožarnih ploča odn. KNAUF- Knauf ploče, pregradni zidovi od knaufa, knauf zidne obloge, knauf spušteni stropovi. Gips je prirodni materijal i ima mogućnosti upijanja vlage iz okoline ako je zrak. Pregradni zidovi od gips-kartonskih ploča se realtivno lako postavljaju.


Početnicima manje poteškoće može napraviti zid koji nije prav već ima i. Oblaganjem postojećih zidova nasuho gips pločama je vrlo racionalan. Viseći ili spušteni stropovi nude različite mogućnosti kombinacija. Postavljanje knauf, rigips ili lafarge gips ploča odnosno suhomontažna izgradnja je.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.