nedjelja, 12. kolovoza 2018.

Napon punog akumulatora

Napon punog akumulatora Napon punog akumulatora Dakle koji su naponi punjenja olovnog akumulatora 12V ? Provjera ukupnog napona, gustoće elektrolita i provjera akumulatora pri opterećenju: Voltmetrom se vrši mjerenje ukupnog napona akumulatora u mirovanju.

Napon punog akumulatora
Tablica napunjenosti akumulatora kada se mjeri nasobnoj temperaturi.
Napon punog akumulatora
Ako je napon manji od 12V akumulator je prazan, ako je manji od 10,8V. Zanimljivo je da se već napon od 10,5 volti smatra dubokom ispražnjenošću, dok pun akumulator ima napon od 12,72 volti. Najčešći (ali ne i jedini) način punjenja akumulatora je konstantnim naponom. To što mi ti kažeš koliki je napon i struja može malo da mi pomogne ali ne.


Napon punog akumulatora
Parametri za punjenje su: struja je 3A i krajnji napon 15V. Da li se Akumulator u kolima preko Alternatora puni konstantnim naponom ili konstantnom strujom? Napon baterije kada vozilo ne radi je oko. Ovaj punjač akumulatore puni kontinualno, pri maksimalnoj struji, postepeno smanjujući struju kako se dostiže napon punog akumulatora. Dvije su veličine bitne za akumulator, napon i kapacitet. Akumulator je strujno napunjen ako u fazi mirovanje ima napon 12,50 V ili viši.
Napon punog akumulatora
O tome ovisi i veličina akumulatora u ampersatima (Ah) i punjenje. Napon punog akumulatora maksimalno 13-14 V, a o struji je druga priča.


I alternator daje ISTOSMJERNI NAPON, ako netko nije čačkao po njemu!

Napon punog akumulatora
Kod takvih akumulatora dešava se da zbog napona punjenja dođe do. Pad napona punog akumulatora javlja se i kod paljenja auta kada. Bajke o akumulatorima i njihovo održavanje (punjači uključeni). Zaključak: onaj punjač iz LIDL-a drži napon akumulatora (punog) za cca. Pošto napon akumulatora je 12,7 V za 100 % napunjen a 11,7 V za. Ovo je napon punog i novog akumulatora.


Međutim, kod potpuno punog akumulatora (14,8 V), struja nije potpuno. Punjač puni maksimalnom snagom od cca 5 A sve dok napon na. Ugl, napon punog akumulatora je oko 14. Napon praznog akumulatora 11,8 V, ako se nastavi pražnjenje akumulatora. Kada im napon padne ispod 10,8V zabranjena je daljnja upotreba jer bi to moglo otežati ponovni. Kao stručnjaci za akumulatore u svim ovim slučajevima nakon.


Slobodni kraj crvenoga kabela spojite s pozitivnim polom punog akumulatora 3. Na taj način izbjegavate previsok napon punjenja akumulatora u startu.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.