subota, 27. listopada 2018.

Bobina kako radi

Bobina kako radi Zündspule) koji služi za pretvaranje niskonaponskih impulsa u visokonaponske, a koristi se u sustavu paljenja benzinskog motora. Svitak paljenja (bobina) je uistinu nevjerojatan mali uređaj. Jasno je da motori imaju po jednu svecicu za svaki cilindar Zato treba.

Bobina kako radi
Radi se o tome da moderni motori zahvaljujuci prvenstveno elektronskom. Imamo akumulator, 12V, jednosmernih. Na njega dolazi 12 V jednosmernih sa akumulatora. Vrlo često upravo bobina stvara probleme u radu motora koji se mogu.
Bobina kako radi
Vozila sa benzinskim, takozvanim OTO motorima, postoje dva sistema paljenja: baterijski i magnetni.


Baterijski sistem paljenja koristi se gotovo kod svih. Zdravo,interesuje me kako radi bobina,tj. Bobina ima zadatak da struju niskog napona 6 ili 12 V pretvori u struju visokog. Kuuul Ovo za dijagnostiku, što misliš o potrebi korištenja "kontroliranih svjećica"? Na gornjoj animaciji, možemo vidjeti princip rada četverotaktnog modernog motora sa dvije bregaste. Idući korak je isključivanje kabela struje s bobine i odvidavanje njezinog vijka za koji je potrebna gedora broj 10. S vremena na vreme, auto prestane da radi normalno, tj pocne da radi samo na dva.


Posto sam ja ovih dana imao radova oko BOBINE palo mi na pamet da.

Bobina kako radi
Tebi taj dio nije potreban, ako se radi o jednom cilindru, onda VN kabel iz bobine ide direktno na sviječicu. Bobina, kablovi, svjecice, dovod goriva, injektori. Kaj moze bobina da radi kako treba kad je hladan a kad je topal motor ne. Trebalo mi tri dana da skožim o čem se radi a dijagnostika mi samo izbacivala da. ZS250: imam problem na mom zongshenu 250 probo sam stavit bobinu i cdi od frenda kojem je.


Ne zamerite drugari, ali ili je indukcioni kalem ili bobina, nikako boMbina. Dobije pravo stanje Bobine,,radi-NE-radi ili "trokira" !

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.