petak, 2. studenoga 2018.

Sunčeva energija prezentacija

Sunčeva energija prezentacija Sunčevo zračenje na horizontalnu i položenu plohu. Korištenje energije zračenja Sunca za grijanje. Osnovni principi direktnog iskorištavanja energije sunca. FOTONAPONSKE ČELIJE-direktna pretvorba sunčeve energije u električnu energiju. Solarna energija dospeva na zemlju od njenog postanka i od postanka. U Srbiji se sunčeva energija uglavnom, u skromnom obimu, koristi za proizvodnju.


Sunce je nama najbliža zvijezda te, neposredno ili posredno, izvor gotovo sve raspoložive energije na Zemlji.

Sunčeva energija prezentacija
Godišnji prosjek dnevne doznačene energije Sunca u RH ovisno o lokaciji iznosi. Ako sunčeva energija nije dostatna za zagrijavanje PTV-a istu je potrebno. Kako mozemo iskoristiti alternativne izvore energije kao sto su sunce i vetar. Obnovljivim se izvorima smatraju oni izvori koji se s vremenom ne će iscrpsti. Jedna od velikih prednosti sunčeve energije je sposobnost proizvodnje. Sve informacije predstavljene na ovoj prezentaciji su informativnog. Proizvodnja električne energije iz direktne pretvorbe energije sunčeva zračenja; Energija se proizvodi na principu fotoelektričnog efekta u fotonaponskim.


Zbog praktično neiscrpne količine energije Sunčevog zračenja, koje predstavlja osnovni izvor života na Zemlji i velikog broja prednosti u odnosu na sve ostale. Stanici i organizmu potrebni su tvar i energija: T i E ne možemo dobiti ni iz čega.

Sunčeva energija prezentacija
Sunčeva energija može biti veoma efikasna na mnogim mestima i oblastima. Sunčevu energiju i pretvara je u hranu za sav. U Velikoj vijećnici Grada Zadra održana je prezentacija korištenja ukapljenog naftnog plina (propan-butan) i sunčeve energije na otocima te načina i uvjeta. Osim prezentacije osnovnih pojmova o Sunčevoj energiji, o njegovoj jačini, o. Klimatske informacije, klimatske promjene i proizvodnja energije iz.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.