nedjelja, 31. srpnja 2016.

Kapitalizam i socijalizam

Kapitalizam i socijalizam Kapitalizam je okrenut prema kapitalu (novcu). U njemu se uspjeh mjeri prema novcu. Taj sustav je loš jer u njemu nalazimo na astronomske.

Kapitalizam i socijalizam
Mnogi anarhisti, socijalisti i marksisti tvrde da Sovjetski Savez nije uspostavio socijalizam, nego tzv. Danas socijalističke partije i ideje ostaju. Glavna razlika izmedju kapitalizma i socijalizma je ta sto su sredstva proizvodnje u socijalizmu u kolektivnom (drustvenom) vlasnistvu, a u. Sve su popularnije usporedbe ekonomskih pokazatelja Hrvatske iz vremena kad je bila dio Jugoslavije i od osamostaljenja.


Komunizam i socijalizam nisu POLITIČKI modeli. U kapitalizmu su sredstva za proizvodnju (korporacije, poduzeća, trgovački lanci, hoteli...) dominantno u privatnom. Ono što sada imamo, a i to će potrajati, ukoliko ne provedemo radikalne gospodarske i socijalne reforme, to je neki hibrid kapitalizma i socijalizma, kakav je. Socijalizam je ekonomski sustav koji karakterizira javno vlasništvo i. Kao i kapitalizam, socijalizam mora biti internacionalan, tako da se globalni resursi mogu. A zašto je pobijedio kapitalizam socijalizam,bar trenutno:shock(sjetite se vi "stariji" forumaši onih tabela od 1A-3B) treba tražiti u činjenici da se. Slučajno sam danas naletio na spiku o socijalizmu u zapadnoj Europi. Politička misao : časopis za politologiju, Vol.


SOCIJALIZAM ILI KAPITALIZAM: RAŠA POPOV U seriji Redakcije dokumentarnog programa.

Kapitalizam i socijalizam
Financijski analitičar HRT-a Željko Kardum komentirajući Kinu i pregovore o sastavu nove vlade tvrdi da između nas i njih ima puno više. Je li u uvjetima sadašnjeg globaliziranog svijeta neoliberalnog kapitalizma, moguće ostvariti humaniji, pravedniji i funkcionalniji društveni poredak, koji bi se. Vladimir Solovjov (1853-1900) je ruski bogoslov i najznačajniji ruski kršćanski filozof. Piše pod utjecajem starogrčke filozofije i gnosticizma. Iskusili smo jedan nepotpun oblik socijalizama, a onda gurnuti u kapitalizam ili da parafraziram Rosu Luxemburg umjesto socijalizma izabrali.


Krize su dio metabolizma samog kapitalizma. Samo svjesne akcije narodâ mogu uništiti i nadići kapitalizam da bi nas odvele prema demokratskom socijalizmu. Naprotiv, mnogi ozbiljni dijagnostičari suvremene situacije drže da je kapitalizam smrtno bolestan te da je socijalizam najozbiljnija alternativa u. Uključujući: Socijalistička demokracija temeljena na komunističkoj filozofiji. Prvi se tiče moje ideje o socijalizmu kao alternativi kapitalizmu, a drugi mog pristupa strategijama društvene transformacije potrebnim da bi se.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.