petak, 2. rujna 2016.

Domaci kruh od bijelog brasna

Domaci kruh od bijelog brasna Kad se tijesto dovoljno digne premijesiti ga i staviti ga u pobrašnjelu protvu te ga ostaviti još desetak minuta na toplom da se još malo digne. Prije nego što ćete kruh staviti u pećnicu po površini ga pospite s malo brašna, ili premažite umućenim žumancem. A doista nema ništa lakše nego napraviti domaći kruh.

Domaci kruh od bijelog brasna
Recept je za 1 kg brašna od kojega se dobije 2 vekne kruha od 700. E baš mi je drago da je moj recept za bijeli kruh bez aditiva nekome. Prva je razlog pogrešno odabrano brašno – za dobar kruh valja upotrijebiti oštro.


Topli domaći kruh djeluje privlačno, no odavno su prošla vremena kad. Ipak, pravi baguette može ispeći samo pekar i domaći rezultat nije nikada jednak. Najbolji je pravi kruh od pešničnog bijelog brašna kakav je ovdje u receptu. Trenutno osim klasičnog bijelog kruha pečem i kruh od heljde s orasima. Danas je domaći kruh gotovo nemoguće kupiti. Sastojci: 1 kg pšeničnog brašna, 25 dag kukuruznog brašna, paketić kvasca, žličica soli. Za miješani kukuruzni napravim omjer od 600 g običnog i 200 g kukuruznog brašna.


Za klasični kukuruzni može se raditi pola pola, ali onda se. Naslovna » Vaši recepti » Kruh od pšeničnog brašna. U prosijano brašno stavi se sol i kumin, pa se s malo vruće vode popari, osobito ako se kruh radi od bijelog brašna. Ako nemate miješanog brašna, kruh možete zamijesiti i od cjelovitog pšeničnog brašna. Kako bi ostao dulje vlažan, dodajte u tijesto jednu do. Ukusan domaći kruh je moja opsesija u receptima. Kako napraviti ukusan domaći kruh bez imalo brašna. I dalje mislim da niti jedan kruh nije tako dobar kao domaći, no naprosto ga ne stignem peći.


Fini, puni kruh od kukuruznog i bijelog brašna. Zastrašeni dugotrajnom ili kompliciranom pripremom kruha, ljudi ipak. Na ovaj način možete pripremiti i bezglutenski kruh, samo odaberite bezglutenska brašna. Zato je domaći kruh ponovno postao važan – priča Maja. Mamin domaći kruh je najbolji kruh na svijetu, peče ga otkako ja znam. Dolcela; 400 g glatkog brašna; 100 g.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.