subota, 3. rujna 2016.

Funkcija egr ventila

Funkcija egr ventila Egr ventil relativno je novi dio na automobilima te se može pronaći na vozilima novije proizvodnje. Naziv dolazi od engleskih riječi Exhaust Gas. Elektromagnetski ventil često zapeče, pa ga rastavljati pažljivo, da se ne.

Funkcija egr ventila
Nakupljanje čađe najčešći je uzrok kvara ventila EGR, ali nije uvijek potrebna nimalo jeftina zamjena. U većini slučajeva ventil se može vrlo. EGR Valve Remove & Clean - Duration: 13:43. Cest je kvar ovog i ovakvih ventila, a nov , kao.


Ukoliko ostane zaglavljen u zatvorenom položaju, izgubiti će sve funkcije. Evo jednog korisnog saveta kako smanjiti funkciju EGR-a, a ne. Ta stvar se imenuje EGR in je exhaust gas recirculation. EGR ventil sa snimka se ugradjuje na VW, Audi, Skodu. Njegova funkcija ti je primarno ekološka i smanjuje NOx plinove koji nisu ono crnilo koje ti vidiš. Koja je funkcija protokomera vazduha? EGR onda i klapna prestane da ima svoju funkciju i auto. Wynn Exhaust Gas Recirculation je izdelek, ki je bil zasnovan za čiščenje sistema za dovod zraka.


Postoje ljudi koji razumeju kako radi EGR, i postoje majstori koji bi da nesto.

Funkcija egr ventila
Ko zazenem hladen motor, ta trokira in nima moci. Funkcija ja da procesor posalje signal klapni kad gasis motor da se ona zatvori i prigusi zrak koji ulazi u usisnu granu i samim time se motor. Ima i elegantnih rjesenja za takve probleme. EGR-u: "egr ventil se potpuno otvara kad je motor hladan. E sad, takodje sam negde procitao da utice i na smanjenje potrosnje na otvorenom putu, tj.


EGR - Exhaust Gas Recirculation ili ventil za recirkulaciju izduvnih gasova. EGR OFF - EGR je ventil koji sluzi za regeneraciju izduvnih gasova kad auto radi u. DA OBAVLJE SVE FUNKCIJE UNUTAR FABRICKIH I ZAKONSKIH NORMI. Funkcija EGR je da ubaci umerenu količinu izduvnih gasova u usis i da.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.