srijeda, 23. studenoga 2016.

Isplata dobiti na tekući račun

Isplata dobiti na tekući račun Također, izmjenama Pravilnika, uvedena je i obveza isplate na tekući račun. ISPLATE KOJE SE MOGU OBAVITI NA ŽIRO RAČUN ILI TEKUĆI RAČUN. Sukladno odluci društva vlasnici imaju pravo na isplatu udjela u dobiti:. Prijavu poreza na dobit možemo predati poreznoj upravi do 30. Dobit se fizičkoj osobi može isplatiti na žiro ili tekući račun ali ne i u. Kao što je vidljivo novina u obvezi isplate na tekući račun je isplata. Gospodarske djelatnos I obveza prijava u sustav poreza na dobit.

Isplata dobiti na tekući račun
Tako se neto plaća smije isplatiti u gotovini ili na tekući račun, jer je to.


Slučaj u kojem se osporava isplata plaće na tekući račun završio je i pred Ustavnim sudom, koji je početkom ovog mjeseca presudio kako se. Dohodak od kapitala po osnovi primitaka od udjela u dobiti. Trenutno jedna od najaktualnijih tema je isplata dobiti vlasnicima poduzeća. Dakle, da rezimiramo: isplate dobiti moraju se vršiti na žiro račun. Slijede isplate koje možemo obaviti na žiro račun ili na tekući račun: plaće, dividende i dobiti do iznosa od 12. MORA ići na žiro račun (nikako na tekući ili u gotovini). U gotovini se može isplatiti primitke koje ostvaruju djeca do navršene. Primijetili smo da su naši članci o obvezi isplate dobiti na žiro-račun vlasnika.


Isplata dobiti na tekući račun
Na tekući račun smiju se isplaćivati samo plaće i refundacije. Stvarni način isplate dobiti nije propisan, te istu možemo izvršiti na tekući račun ili u gotovini. Na kraju godine uz poreznu prijavu obvezni smo. Kod isplate dobiti potrebno je donijeti odluku o isplati zadržane dobiti iz. Računovodstveni tretman raspodjele dobiti, pokrića gubitka, te isplate naknade.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.