utorak, 8. studenoga 2016.

Ohmov zakon snaga

Ohmov zakon snaga Ohmov zakon snaga Ako proraèun proširimo na snagu tada se broj meðusobno ovisnih. Eksperimentalno je utvrđeno da će jakost struje kroz vodič biti to veća što je veći napon među njegovim krajevima i što je manji otpor strujnog kruga u koji je.

Ohmov zakon snaga
Snaga je definirana brzinom prirasta energije (rada), odnosno promjenom.
Ohmov zakon snaga
Povratak na popis lekcija - fizika 8. Rad i snaga električne struje, Joulova toplina.
Ohmov zakon snaga
Video; Tekst lekcije; Zapamti; Ponovi; Doznaj više; Kviz; Forum. Električni otpor je svojstvo vodiča da se opire.


Ohmov zakon snaga
Snaga istosmjerne električne struje – električna snaga. U zbirci su obrađena i teoretska pitanja i. Pomoću te snage moguće je odrediti struju I2 i napon U2. Ohmov zakon (za dio strujnog kruga). ELEKTRIČNA SNAGA “P”=to je učinak električne struje koja protičući kroz. Snaga električne struje jednaka je produktu jakosti struje I i razlike potencijala V ab.
Ohmov zakon snaga
Ohm je eksperimentalno istraživao (1826. g.) vezu između napona. Om je eksperimentalno dokazao da je struja u kolu direktno proporcionalna priključenom naponu a obrnuto proporcionalna otpornosti kola.


Snaga kojom se u trošilu električna energija pretvara u druge oblike energije je.

Ohmov zakon snaga
Budući da je napon isti, vrijedi: U1 = U2 = U. Pojačalo je izvor napona, zvučnik je teret , ostalo je ohmov zakon + što glazba. Najčešće vrijednosti impedancije zvučnika su 8 i 4 Ohma, a snaga pojačala je. Definicija i jedinice električne snage, rada i energije. Ujedno pokazuje i odnos djelatne i jalove snage (trokut snage). MEĐUSOBNA OVISNOST NAPONA, STRUJE I OTPORA- OHMOV ZAKON.


Kapacitet u krugu izmjenične struje. Radi ovog problema , na nizim naponima je ogranicena snaga zvucnika i.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.