utorak, 8. studenoga 2016.

Ohmov zakon za strujno kolo

Ohmov zakon za strujno kolo Ohmov zakon je temeljni zakon elektrike (elektrotehnike). Govori o odnosu jakosti električne struje, napona i otpora u strujnom krugu. Povratak na popis lekcija - fizika 8.

Ohmov zakon za strujno kolo
Video; Tekst lekcije; Zapamti; Ponovi; Doznaj više; Kviz; Forum. Električni otpor je svojstvo vodiča da se opire. Da bi se odredila jačina struje u celom kolu osim otpornosi u delu kola uzimaju se i. Grana je dio strujnog kruga kroz koji prolazi ista struja.
Ohmov zakon za strujno kolo
U strujnom krugu napon električnog izvora tjera električnu struju kroz vodiče. Z je ukupan otpor u krugu na slici: gdje su induktivni otpor i kapacitivni otpor.


Razlika faze između izmjeničnog napona. Strujni krug s otporom i induktivnosti (RL). Како се називају основни елементи струјног кола? Odredi jakost struje u kolu na slici i napon na stezaljkama svakog članka. Ako je strujno kolo zatvoreno onda se proizvodi sinusna naizmjenicna struja. Kada je izvor elektromotornog napona ε priključen u strujni krug, njegov se napon raspodjeljuje na pad napona na.


Formulisao je zakon prema kojem je jačina struje koja prolazi kroz provodnik proporcionalna.

Ohmov zakon za strujno kolo
Primena Omovog zakona i Kirhofovih pravila na strujno kolo. Jacina elektricne struje u provodniku direktno je srazmjeran elektricnom naponu na njegovim krajevima,aobrnuto srazmjeran elektricnom otporu. Ohmovog zakona, struja neizmjerno velika. Kulonov zakon: Sila uzajamnog djelovanja dvije tačkaste količine elektriciteta direktno je. Omov zakon u diferencijalnom obliku. Kondenzator u kolu jednosmerne struje - 1. Takođe, žičani provodnici koji strujno kolo čine zatvorenim.


Prosto strujno kolo (bаterijа - otpornik), Java.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.