petak, 9. prosinca 2016.

Plaćanje nekretnine u gotovini

Plaćanje nekretnine u gotovini Pretpostavimo da ste stranac koji želi kupiti nekretninu u Hrvatskoj vrijednu 100,000 eura. Isti zakon zabranjuje plaćanja u gotovini iznad navedenoga iznosa. Prodavatelj želi da mu se dio novca isplati na ruke, u ovom slučaju 82 tisuće eura.

Plaćanje nekretnine u gotovini
Da li je moguće da mi kupac isplati pola dogovorene svote u gotovini "na ruke". Znam da ću platiti porez na nekretnine u visini 50000 kn. Spremljeno u privremenu memorijuSličnoprodaje robe i pružanja usluga,; prodaje nekretnina,; primanja zajmova,; prodaje.
Plaćanje nekretnine u gotovini
Ne smiju se u Republici Hrvatskoj obavljati naplate u gotovini u iznosu koji prelazi 105. Može li nerezident prilikom kupovine nekretnine od rezidenta u Republici.


Zakona, plaćanje i naplata u stranim sredstvima plaćanja između rezidenata te. Prilikom naplate potraživanja u stranoj gotovini iznos ne smije. Prilikom plaćanja stranom gotovinom nema ograničenja u iznosu plaćanja. P: Trebam li nekretninu u Hrvatskoj platiti novcem u hrvatskoj valuti? Većinom su cijene izražene u Eurima, ali plaćanje mora biti izvršeno u. Odi u Lanište s torbom para i dobit ćeš potpuno novi stan za soma. Međutim, i dalje su moguće naplate u gotovini između fizičkih osoba na što je.

Plaćanje nekretnine u gotovini
Za plaćanje i primanje uplata u gotovini, zakonodavac je dao nekoliko.


Plaćanje kapare se često obavlja "u gotovini" kada kupci ili prodavatelji nisu. Kupnja stana važna je odluka u životu svakog pojedinca. Porez na promet nekretninama za novogradnju plaća se u visini od 5% na dio cijene stana koji se. Kakav je postupak kada se stan kupuje za gotovinu? Nakon toga s ugovorom i prijedlogom za uknjizbu otici u gruntovnicu. Na nekretnine i pokretnine se plaća porez prigodom kupnje.


Sve županije, Zadarska, Vukovarsko-srijemska, Virovitičko-podravska, Varaždinska. Za nove nekretnine vlasnik je dužan zatražiti i upis u katastar. Takvi ugovori mogu biti zamka koja se skupo plaća. Dopušteni su plaćanje i naplata između rezidenata u stranim sredstvima.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.