ponedjeljak, 21. kolovoza 2017.

Huygensov princip

Huygensov princip Kako je vec kazano u slucaju kada su dimenzije objekta jako velike u odnosu na valnu duljinu problem je moguce promatrati. Promjena smjera širenja svjetlosti naziva se difrakcija. Huygensov princip zahtijeva da se valovi šire nakon što prođu kroz proreze. Talas nastao na povrsini vode propustimo kroz pukotinu. Ako je sirina otvora velika u odnosu na talasnu duzinu nastat ce. This applet is a sort of tutorial which explains the reflection and the refraction of waves by the principle of Huygens. Explanations of each of the steps are. Ovaj princip najlakše je objasniti kroz primjer talasa na površini vode.


K každý bod vlnoplochy (vlnoplocha postupného vlnenia je množina bodov, v ktorých má vlnenie v istom časovom okamihu rovnakú fázu), do ktorého sa dostalo. Ako z tvaru vlnoplochy v čase t získať jej tvar v čase t + Δt? Referáty, ťaháky, maturita, učebné poznámky. Dva nova vala nastavila bi putovanje prema detektorskom nizu. Princip o sačuvanju energije kaže nam da će ova električna potencijalna energija. Predavanje, Ante Bilušić: Nastanak elektromagnetskih. Znenie: Každý bod vlnoplochy, do ktorého sa dostalo vlnenie v istom okamihu (t).


Zakon loma i Huygensova konstrukcija. Here you see the reflected plane wave as the envelope of the secondary waves produced by reflection on the. V homogénnom a izotropnom prostredí sa vlnenie od bodového zdroja šíri všetkými smermi rovnako. Christian Huygens (1629 – 1995) formuloval princípy vedúce k vlnovej podstate svetla. Najznámejší z nich je princíp skladania svetelnej. Už sa ma nepýtajte ako to máte uložiť väčšie a nesťažujte sa, že je to malé.


Princip rada transformatora izmjenične struje (opis, princip rada ) 49.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.