nedjelja, 19. studenoga 2017.

Pretvarač monofazne u trofaznu struju

Pretvarač monofazne u trofaznu struju Trebam napraviti(kupiti) pretvarac iz 220 u 380V. Kako će sa ovime dobiti trofaznu struju iz monofazne? Nevezano za njegove mogućnosti da koristi dobru osobinu trofaznih motora, puna.

Pretvarač monofazne u trofaznu struju
E mlade kolege nije to bas tako prosto. Zavisi za sta covjeku treba monofazna struja. Mozda ima trofazni agregat od recimo 3kVA.


Razlog za prelazak na trofaznu struju je ugradnja termobloka od 9kW u stanu.

Pretvarač monofazne u trofaznu struju
Trofazni elektromotor2 velj 2013Trofazna u Monofaznu? Spremljeno u privremenu memorijuSličnoPrevedi ovu stranicuProizvodnja korektora i pretvarača napona: monofazni i trofazni korektori od 500VA do 30kVA, elektronski pretvarači napona od 200W do 2000W. Proizvodimo pretvarače snage od 200W do 2000W na 12V, 24V ili 36V u zavisnosti od snage. Ova moja prva verzija pretvarača radi na monofaznu struju(jer živim u jebenoj zgradi i nažalost nemam trofazni priključak.)i uspomoć trofaznog. Upravljačka logika trofaznog pretvarača napona bazirana je na mikrokontroleru.


I na sajtu Elektrovojvodine pise da je uvodjenje trofazne struje (dakle za nove potrosace) 75. Triba doduse malo osobnog rada ulozit ali to se u samogradnji za sebe ionako. Statički pretvarač jednofaznog napona u trofazni PJUT-2 7. Sa trofaznom naizmeničnom strujom, preko posebnih pretvaračkih grupa i sa indukcionim.

Pretvarač monofazne u trofaznu struju
S obzirom da se priključuju na linijski napon od 230V, spajaju se u trokut spoju, znači na stezaljke U1, V1, W1 uz napomenu da je paralelno jednom namotu. XENON slim balast pretvarac, ALUMINIJUMSKI TANKI 35w. Jednosmernu struju koju je proizveo solarni sistem pretvara u naizmeničnu struju.


Pretvarac napona sa 12v na 220v za grijanje. Monofazne pretvarače postavljamo kod manjih sistema (porodične kuće). Ovo magnetno polje indukuje struju u suprotnom smeru.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.