nedjelja, 24. prosinca 2017.

Grubo disperzni sustav

Grubo disperzni sustav Prema veličini čestica dispergirane faze dijele se i. Grubo disperzni sustavi (suspenzije). Koloidni sustav je svaki sustav koji ovisi o veličini čestica, i o njihovoj vrsti.

Grubo disperzni sustav
Možemo zaključiti da su u biti grubo disperzni sustavi heterogene smjese. S obzirom na veličinu čestica dispergirane faze disperzni sustavi dijele se na: 1. Granične površine raspolažu viškom slobodne energije odnosno površinskim naponom. Smjese tvari u kojima su čestice jedne tvari dispergirane (raspršene, raspodijeljene) u drugoj tvari zovemo disperzni sustavi.
Grubo disperzni sustav
Disperzni sustavi mogu biti u bilo. SUSPENZIJE(grubo disperzni sustavi)-čestice veće od 200nm-heterogene smjese. Aktinidi ili aktinoidi su elementi sedme periode periodnog sustava.


Razlika između njih je u stupnju disperzije tako da je. MAGNEZIJ – važan u djelovanju živčanog sustava,potiče rad enzima, 300mg. U ovom radu opisani su koloidni sustavi, koji se sastoje od disperzne faze i. Sažetak: Koloidni disperzni sustavi su podvrsta disperznih sustava u kojima čestice ne. Neka hrana bitna za život-koloidni sustav. U prvom dijelu skripte definirani su grubo disperzni sustavi te principi njihove.

Grubo disperzni sustav
OTOPINE I KOLOIDNI SUSTAVI OTOPINE PRAVA OTOPINA GRUBO DISPERZNI SUSTAVI Sadrže čestice promjera većega od 200 nm. Otopina sustav,svojstva ovise o velicini cestica disperzne faze. Prave otopine,koloidni sustavi i grubo disperzni sustavi.


Primjena disperznih sustava u kozmetici. Veličina koloidnih sustava je od 1-200 nm, sve manje su prave otopine, a više su grubo disperzni sustavi. Filtracija i uređaji za njenu provedbu. Miješanje newtonovskih i nenewtonovskih. Međunarodni sustav jedinica; materija, masa i energija. Učenik zna objasniti disperzni sustav, poznaje.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.